*

Nieuws Buitenland

Thyssenkrupp verwacht verliesgevend jaar

dinsdag 14 mei 2019 07:56

Door economische terugval en reorganisatiekosten.

(ABM FN-Dow Jones) ThyssenKrupp heeft in de eerste helft van het zijn gebroken boekjaar de winst zien kelderen en verwacht over het hele jaar verlies te lijden door de economische terugval in de autosector en de kosten voor herintegratie van het staalbedrijf, nu de fusie met Tata Steel niet doorgaat. Dit maakte het bedrijf dinsdagochtend bekend.

Ook een extra voorziening voor een kartelboete van iets meer dan 100 miljoen euro en de kosten voor de beursgang van het liftenbedrijf drukten het resultaat.

In het eerste halfjaar, dat loopt tot en met 31 maart, daalde de winst van 343 miljoen euro een jaar eerder naar 59 miljoen, door de de economische terugval, vooral in de auto-industrie. Hierdoor werd de divisie Components Technology hard geraakt.

In de staalsector werd de winst gedrukt door de lage waterstand in de Rijn, lagere vraag uit de auto-industrie en de nieuwe cao. Elevator Technology verdiende minder door hogere materiaalkosten. Industrial Solutions had lagere marges op lopende projecten. Materials Services had last van dalende prijzen.

Het aangepaste EBIT-resultaat daalde van 943 miljoen naar 685 miljoen euro. Voor dit cijfer verwacht het concern een jaarresultaat van 1,1 miljard tot 1,2 miljard euro, tegen 1,4 miljard euro een jaar eerder.

De omzet steeg met 2 procent tot 20,4 miljard euro, vooral dankzij het liftenbedrijf in de VS en Europa.

De orderinstroom steeg met 5 procent tot 20,5 miljard euro. De divisie Elevator Technology haalde een recordhoeveelheid orders binnen: 4,1 miljard euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 14, 2019 01:56 ET (05:56 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.