*

Nieuws Buitenland

Walmart gaat binnen een dag bezorgen

dinsdag 14 mei 2019 10:17

Snelle bezorgdienst verhoogt druk op rivalen in VS.

(ABM FN-Dow Jones) Walmart gaat honderdduizenden artikelen binnen één dag bezorgen en verhoogt daarmee zijn inzet in de strijd tegen e-commerce-reus Amazon.com.

De grootse Amerikaanse retailer bouwt daarvoor een netwerk van efficiëntere distributiecentra in de VS voor het leveren van internetbestellingen.

De bezorging binnen één dag geldt voor 220.000 populaire artikelen, van luiers en houdbare voedingsproducten tot speelgoed en elektronica. Dat is bijna twee keer zo veel artikelen als het concern in zijn winkels heeft.

Voor het einde van het jaar moeten drie op de vier Amerikanen hun Walmart-artikelen binnen een dag bezorgd krijgen. Vanaf dinsdag werkt de nieuwe dienst alvast in de steden Phoenix en Las Vegas en de komende dagen wordt de dekking uitgebreid naar het zuiden van Californië.

"De verwachtingen van klanten blijven stijgen", zei Marc Lore, topman van de e-commerce-divisie van Walmart in de VS. "We proberen daar op voor te lopen."

Rivalen

De stap zal de druk verhogen op andere rivalen die aan het investeren zijn in snellere bezorging. Ook supermarktconcern Ahold Delhaize voelt deze druk.

De omzet van Walmart is veel lager dan de wereldwijde omzet van Amazon. Twee weken geleden kondigde Amazon aan dat Premium-leden met een abonnement van 119 dollar per jaar hun artikelen straks binnen één dag gratis bezorgd krijgen, in plaats van binnen twee dagen, zoals het geval was sinds 2005. Hoe snel die verbetering wordt doorgevoerd, is nog niet bekend.

Sinds twee jaar geldt de gratis bezorging binnen twee dagen bij Walmart voor alle bestellingen boven 35 dollar. Walmart laat ook boodschappen op dezelfde dag bezorgen voor 10 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 14, 2019 04:17 ET (08:17 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.