*

Nieuws Buitenland

Flink hogere resultaten SnowWorld

woensdag 15 mei 2019 08:34

Voor hele boekjaar groei voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) SnowWorld heeft in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar de resultaten flink zien stijgen. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de halfjaarcijfers van de exploitant van overdekte skihallen.

"De stijging van de omzet is niet alleen als gevolg van de verschillende acquisities, maar ook door het sterk toegenomen resultaat van de bestaande vestigingen in Zoetermeer en Landgraaf. Deze twee vestigingen hebben in totaal 23,1 procent meer pistetickets verkocht", lichtte SnowWorld toe.

SnowWorld boekte een ruim 31 procent hogere omzet van 23,8 miljoen euro en wist dit te vertalen naar een genormaliseerde EBITDA van 10,5 miljoen euro, een stijging van 30,4 procent.

Het resultaat verbeterde van 4,1 miljoen naar 10,6 miljoen euro met een winst per aandeel van 3,16 euro. Gecorrigeerd voor eenmalige posten die betrekking hadden op de overnames die het bedrijf deed, steeg de winst van SnowWorld naar 5,9 miljoen euro, of 1,76 euro per aandeel.

Outlook

Voor SnowWorld zijn de eerste 6 maanden van het boekjaar verreweg de belangrijkste van het jaar. In de eerste jaarhelft wordt ruim 70 procent van de jaaromzet gegenereerd.

Op basis van de eerste zes maanden denkt SnowWorld dit jaar uit te komen. Op een hogere EBITDA en een hogere operationele nettowinst dan in het vorige boekjaar. De winst per aandeel zal naar verwachting eveneens hoger zijn aan die van vorig jaar.

De uitbouw van het bedrijf vergt dit jaar vermoedelijk 4,5 miljoen euro aan investeringen. Dat is ruim het dubbele van een jaar terug.

De rentedragende schuld van SnowWorld steeg van 29,7 miljoen naar 45,2 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 15, 2019 02:34 ET (06:34 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.