*

Nieuws Buitenland

TUI ziet verlies oplopen

woensdag 15 mei 2019 09:28

Duitse reisbureau bevreesd voor Boeing.

(ABM FN) TUI heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar de verliezen zien oplopen, omdat Pasen dit jaar vrij laat in het jaar viel en vanwege een overaanbod in Spanje. Dit bleek woensdag na publicatie van de halfjaarcijfers.

Het reisbureau handhaafde de outlook voor het hele boekjaar, vanwege sterke reserveringen naar bestemmingen aan de Middellandse Zee en Turkije in de zomerperiode. De Duitse reisorganisatie sprake van operationeel sterke prestaties bij de segmenten Hotels & Resorts, Cruises en Destination Experiences. Tui sprak echter ook van uitdagende marktomstandigheden voor traditionele touroperators, die onder het segment Markets & Airlines vallen, in Europa.

Het Duitse reisbureau boekte in het halfjaar, dat eindigde op 31 maar, een nettoverlies van 341 miljoen euro, in vergelijking met een verlies van 281 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Het onderliggend bedrijfsresultaat (EBITA) bedroeg 301 miljoen euro negatief, in vergelijking met een verlies van 170 miljoen euro vorig jaar.

De omzet steeg met krap twee procent naar 6,7 miljard euro.

Outlook

Voor het hele boekjaar voorziet TUI een aangepaste EBITA die met 17 procent op jaarbasis daalt. Indien de problemen met de 737 MAX ook na medio juli aanhouden, dan rekent Tui zelfs op een daling van de winst met 26 procent.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 15, 2019 03:28 ET (07:28 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.