*

Nieuws Buitenland

Update: Meer omzet voor VolkerWessels

donderdag 16 mei 2019 07:39

Afschrijving van 4 miljoen euro op OpenIJ.

(ABM FN-Dow Jones) VolkerWessels heeft in de eerste drie maanden van 2019 meer omzet geboekt. Dit bleek donderdag voorbeurs.

"De markten waarin we opereren blijven zich goed ontwikkelen", zei CEO Jan de Ruiter in een toelichting. Wel voegde de topman toe dat Noord-Amerika een kleine krimp kende in de eerste maanden van het jaar.

VolkerWessels zag de omzet oplopen van 1.230 miljoen naar 1.374 miljoen euro. Dat was beduidend meer dan de 1.250 miljoen euro waarop ING vooraf rekende. Het orderboek steeds van 8,9 miljard euro aan het einde van 2018 naar 9,5 miljard euro ultimo maart.

De EBITDA van 19 miljoen euro was 1 miljoen euro meer dan waarop ING rekende. De marge steeg van 0,7 naar 1,4 procent.

Verder werden er door VolkerWessels 650 huizen verkocht. Een jaar eerder bleef de teller nog steken op 389 stuks.

IJmuiden

VolkerWessels had al 107 miljoen euro afgeschreven op het zeesluisproject IJmuiden. Daar kwam vandaag nog eens 4 miljoen euro bovenop. Toch meent topman De Ruiter dat de bouw goed vordert en inmiddels is 68 procent van het project gerealiseerd.

Als een verrassing kwamen deze extra kosten ook niet.

Partner BAM Groep, dat vorige week al met kwartaalcijfers kwam, meldde dat in het eerste kwartaal nog eens 3,8 miljoen euro aan extra kosten werd geboekt.

"De voorbereidingen voor het afzinken van het tweede caisson in de tweede helft van het jaar liggen op koers", stelde BAM.

Het bankensyndicaat heeft de financiering van het project afgelopen maart hervat.

Outlook

VolkerWessels herhaalde dat het op schema ligt om de middellangetermijndoelen te halen en voorziet voor 2019 een stijging van de EBITDA.

Daarbij werd de doelstelling voor het strategische werkkapitaal bij de halfjaarcijfers reeds aangepast. Nadat VolkerWessels al 100 miljoen euro vrijmaakte, wil het nu nog eens 100 miljoen euro vrijmaken in de komende jaren.

Vanwege nieuwe onderhoudscontracten die de bouwer in Canada binnenhaalde, zal het fors investeren in nieuw materieel. Hierdoor zullen de investeringen in 2019 met ongeveer 35 miljoen euro worden verhoogd.

Het eerste kwartaal geldt voor bouwers als de minst belangrijke periode van het jaar.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 16, 2019 01:39 ET (05:39 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.