*

Nieuws Buitenland

'Chipbedrijven stoppen levering aan Huawei'

maandag 20 mei 2019 11:02

HUAWEI

N i e u w bericht vervangt: 'Infineon schorst levering chips aan Huawei'

SANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse chipbedrijven Qualcomm, Broadcom en Intel staken hun leveringen aan Huawei. Ook het Duitse Infineon schort zijn verzendingen op. Dat melden ingewijden tegen persbureau Bloomberg en zakenblad Nikkei Asian Review.

De maatregelen volgen op de nieuwe, strengere Amerikaanse regels tegen Huawei die zijn ingesteld vanwege verdenkingen van spionage. Het Chinese bedrijf staat sinds kort op een zwarte lijst in de Verenigde Staten. Amerikaanse bedrijven die zaken doen met Huawei staan daardoor onder een strenger toezicht van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken.

Intel, Qualcomm, Broadcom en ook het kleinere Xilinx zouden tot nader order geen chips meer leveren aan Huawei. Het Duitse Infineon meldde dat al eerder. Het concern zou net als zijn Amerikaanse branchegenoten het risico lopen om juridisch vervolgd te worden omdat zijn chips ook uit Amerikaanse onderdelen bestaan.

Google besloot eerder ook om de toegang van Huawei tot het besturingssysteem Android te beperken vanwege de mogelijke sancties.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)