*

Nieuws Buitenland

'Chipbedrijven stoppen levering aan Huawei'

maandag 20 mei 2019 14:29

SANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse chipbedrijven Qualcomm, Broadcom en Intel staken hun leveringen aan Huawei. Ook het Duitse Infineon schort zijn verzendingen op. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg en zakenblad Nikkei Asian Review.

De stappen volgen op de nieuwe, strengere Amerikaanse regels tegen Huawei die zijn ingesteld vanwege verdenkingen van spionage. Het Chinese technologie- en telecombedrijf staat sinds kort op een zwarte lijst in de Verenigde Staten. Amerikaanse bedrijven die zaken doen met Huawei staan daardoor onder een strenger toezicht van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken.

Intel, Qualcomm, Broadcom en ook het kleinere Xilinx zouden tot nader order geen chips meer leveren aan Huawei. Een vergelijkbare stap van het Duitse Infineon werd al eerder gemeld. Het concern zou net als zijn Amerikaanse branchegenoten niet het risico willen lopen om juridisch vervolgd te worden. Google besloot eerder ook om de toegang van Huawei tot het besturingssysteem Android te beperken vanwege mogelijke juridische sancties.

Infineon benadrukte in een reactie dat het merendeel van de leveringen aan Huawei niet onder de Amerikaanse restricties vallen. Deze verzendingen gaan dus wel door, aldus het Duitse bedrijf.