*

Nieuws Buitenland

'Sluiting dreigt voor Banca Carige' (2)

woensdag 22 mei 2019 18:43

N i e u w bericht, meer informatie in laatste alinea

GENUA (AFN) - Het Italiaanse Banca Carige moet mogelijk gesloten worden als er geen koper wordt gevonden voor de kwakkelende bank uit Genua. Dat vrezen Europese bankentoezichthouders, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

Banca Carige verkeert al langer in financiƫle problemen. Begin dit jaar greep de Europese Centrale Bank (ECB) in door er bewindvoerders aan te stellen. Een woordvoerster van de ECB noemt het bericht "speculatie". Volgens haar vertrouwt de toezichthouder er volledig op dat het de bewindvoerders lukt om orde op zaken te stellen. De ECB stuurt aan op een fusie met een stabielere branchegenoot.

De Italiaanse bankensector was de afgelopen jaren een groot hoofdpijndossier voor zowel Rome als Brussel. Vooral de grote omvang van portefeuilles met slechte leningen zijn een probleem. Zo moest Monte dei Paschi di Siena met miljarden euro's aan overheidsgeld worden gered.

Ook bij het grote financiƫle concern UniCredit zijn slechte leningen nog steeds een issue. Volgens bronnen van persbureau Bloomberg is de bank momenteel bezig met de voorbereidingen om tot wel 5 miljard euro aan slechte leningen te verkopen. UniCredit zelf wilde niet op dat bericht reageren.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)