*

Nieuws Buitenland

Olieprijs houdt opwaartse trend vast

maandag 27 mei 2019 19:27

Markt in afwachting uitkomst OPEC bijeenkomst juni.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie noteerde maandag hoger, waarmee de olieprijs de opwaartse trend van vrijdag wist vast te houden.

Vrijdag zette de olieprijs het herstel in, nadat de julifuture voor een vat West Texas Intermediate de dag ervoor 5,7 procent lager sloot, vanwege de aanhoudende zorgen over het mondiale overaanbod en het voortslepende handelsgeschil tussen de Verenigde Staten en China.

Daarmee sloot de olieprijs op het laagste niveau sinds 12 maart. De daling markeerde tevens de sterkste daling in één dag sinds 24 december 2018.

De olieprijs boekte vorige week tevens zijn sterkste wekelijkse verlies van het jaar, waarbij Brent onder de psychologische grens van 70 dollar per vat kwam en WTI onder 60 dollar per vat daalde.

"Maar er blijft steun en dat zal zo blijven tot er enige duidelijkheid is in juni over wat OPEC en zijn bondgenoten zullen doen met de productie in de tweede helft van het jaar", stellen marktvolgers.

Afgelopen december besloot de groep om de productie collectief te verminderen met 1,2 miljoen vaten per dag, een maatregel die grotendeels ten grondslag ligt aan de stijging van de olieprijs sinds begin dit jaar. De overeenkomst loopt eind juni af. Het oliekartel en zijn bondgenoten zullen de productieverminderingen waarschijnlijk tot eind 2019 verlengen.

De financiële markten waren maandag in de Verenigde Staten gesloten vanwege de viering van Memorial Day.

Een julifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie noteerde maandag rond 19.30 uur 1,0 procent hoger op 59,22 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 27, 2019 13:27 ET (17:27 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.