*

Nieuws Buitenland

Trump kondigt Mexicaanse importheffingen aan

vrijdag 31 mei 2019 07:17

Aandelen van automakers onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft vannacht via Twitter de invoering van importheffingen op Mexicaanse goederen aangekondigd.

"Op 10 juni zullen de Verenigde Staten een tarief van 5 procent opleggen voor alle goederen die vanuit Mexico naar ons land komen, tot het moment dat de illegale migranten die door Mexico naar ons land komen STOPT. Het Tarief zal geleidelijk verhoogd worden totdat het illegale immigratieprobleem is verholpen..... pas dan worden de heffingen ingetrokken. Details van het Witte Huis volgens nog", aldus de president.

Mexico wordt door onder meer veel Japanse autofabrikanten gebruikt als productiebasis. Vanochtend koersten in Tokio de aandelen van Nissan, Toyota en Mazda respectievelijk 3,7, 2,0 en 6,1 procent lager. In Seoel verloor de Zuid-Koreaanse automaker Kia Motors 3,6 procent aan beurswaarde.

Analisten wezen erop dat de automakers de heffingen zullen doorrekenen aan consumenten.

"President Trump moet zich realiseren dat het niet de Mexicanen zijn die de tarieven betalen," zei analist Janet Lewis van Macquarie Capital Securities tegen zakenzender CNBC.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 31, 2019 01:17 ET (05:17 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.