*

Nieuws Buitenland

Apple kondigt nieuwste versie IOS-besturingssysteem aan

maandag 3 juni 2019 20:49

Techreus zet in op privacy-bescherming.

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft maandag zijn nieuwste versie van het IOS mobiele besturingssysteem aangekondigd. Dit deed de techgigant tijdens het jaarlijkse WWDC ontwikkelaarsevenement.

Apple benadrukte nogmaals het belang van de privacy van zijn gebruikers en richt daarbij zijn pijlen op de opties om in te loggen met Facebook en Google bij de registratie van accounts.

In iOS13 zal Apple de optie introduceren waarbij gebruikers op apps en accounts kunnen inloggen via Apple, waardoor gebruikers beter beschermd worden tegen het zogenaamde tracking, waarmee bedrijven als Facebook en Google via een tracking cookie internetgebruikers kunnen blijven volgen na het verlaten van de Facebook en/of Google-site.

Apple wil gebruikers ook de mogelijkheid bieden om een willekeurig e-mailadres te genereren voor accountaanmeldingen die automatisch worden doorgestuurd naar de echte e-mailadressen van gebruikers.

Daarnaast kondigde het concern verbeteringen aan aan zijn foto- en filmtools, zoals portretverlichting en opties om foto's en films beter te groeperen.

Het aandeel Apple noteerde maandag 1,4 procent lager, nadat persbureau Reuters meldde dat het Amerikaanse ministerie van justitie een onderzoek gaat instellen bij de techreus vanwege mogelijke antitrustproblemen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 03, 2019 14:49 ET (18:49 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.