*

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

donderdag 6 juni 2019 11:59

Markten richten aandacht op rentebesluit en commentaar ECB.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag hoger na het groene slot op Wall Street woensdag en in afwachting van met name het commentaar van de Europese Centrale Bank bij het rentebesluit dan vanmiddag bekend wordt gemaakt.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een plus van 0,7 procent op 375,70 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,5 procent naar 12.040,80 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,6 procent met een stand van 5.322,12 punten. De Britse FTSE ging donderdag op zijn beurt met 0,5 procent omhoog naar 7.259,27 punten.

De financiële markt kijken vandaag uit naar het optreden van de Europese Centrale Bank in de persoon van diens voorzitter Mario Draghi. Er worden geen wijzigingen verwacht. Ondertussen lijkt het negatieve sentiment een draai te hebben gevonden nu de prognose steeds duidelijker wijzen op een renteverlaging in de Verenigde Staten. Dat maakt aandelen aantrekkelijker voor beleggers.

Vanochtend bleek de economie van de eurozone in het eerste kwartaal met 0,4 procent gegroeid, na een stijging van 0,2 procent in het vierde kwartaal van 2018.

De Duitse fabrieksorders over april lieten op maandbasis een verdere stijging zien die zich na een daling in februari ook in maart al voorzichtig liet zien.

In de Verenigde Staten gaat donderdag de aandacht uit naar de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 1 juni en de handelsbalans over april.

Voor de steunaanvragen wordt uitgegaan van 212.000 aanvrage tegen 215.000 een week ervoor. Voor de handelsbalans ligt de verwachting op een tekort van 50,5 miljard dollar tegen 50,0 miljard in maart van dit jaar.

Er zijn vandaag, naast voorzitter Mario Draghi van de ECB, nog drie andere sprekers. Om te beginnen is dat de voorzitter van de Dallas Fed Robert Kaplan. Hij is uitgenodigd voor een speech in Boston. Ook de voorzitter van de Fed van New York houdt een rede, maar dan bij een gelegenheid van de Council on Foreign Relations.

Het Internationaal Monetair Fonds houdt vandaag een persconferentie waarin het zijn jaarlijkse visie geeft op de Amerikaanse economie en de ontwikkelingen daarin, bijgewoond door voorzitter Christine Lagarde.

Olie noteerde donderdag hoger. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 1,0 procent in het groen op 52,20 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 61,28 dollar werd betaald, een stijging van 1,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1237. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1228 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1223 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Fiat Chrysler heeft het overnamebod op concurrent Renault zien afketsen. Dit schreef The Wall Street Journal vannacht. Volgens de zakenkrant zou het Japanse Nissan Motor, de alliantiepartner van Renault, de deal niet zien zitten. Dat was reden voor Fiat om het bod ter waarde van 40 miljard dollar in te trekken. De fusiegesprekken tussen Renault en Fiat Chrysler Automotive kunnen de komende dagen of weken wel weer worden hervat. Dit zei de Franse minister Gérald Darmanin in een interview op donderdagochtend met France Info. De koers van het aandeel Renault verloor in Parijs meer dan 7 procent. Fiat Chrysler zakte in Milaan bijna 2 procent.

Crédit Agricole wil over vier jaar 13 procent meer winst halen dan vorig jaar, door meer kosten te besparen, de kapitaalstructuur te versimpelen en door 15 miljard euro te investeren in digitale dienstverlening. De koers van het aandeel Crédit Agricole noteerde donderdag 0,1 procent hoger.

Rémy Cointreau heeft in het afgelopen boekjaar meer winst geboekt, met een stijgende marge dankzij de sterke groei en een betere prijsmix bij het belangrijkste onderdeel House of Rémy Martin. Rémy Cointreau blijft ambitieus over de mogelijke verbetering van de operationele marge op de middellange termijn, door te blijven investeren in het netwerk van merken en distributie. Het bedrijf verwacht dat het nieuwe boekjaar binnen de doelstellingen voor de middellange termijn blijft. Er ging donderdag 1,5 procent van de koers van het aandeel af.

Op de Duitse markt daalde de koers van het aandeel Deutsche Bank andermaal, vandaag met 1,4 procent. De lijst met stijgende hoofdfondsen in Frankfurt werd aangevoerd door Covestro dat 2,5 procent kon bijschrijven.

Vonovia daalde 2,4 procent, nadat het woensdag een beleggersdag hield. Volgens ING is Vonovia een aandeel dat past in een defensieve Europese aandelenportefeuille.

In Parijs liepen Kering met een winst van 2,6 procent en Peugeot dat 2,6 procent aandikte bij de stijgers voorop.

Londen kende in Tailor Wimpey een zeer opvallende daler met een koersval van 7,5 procent. Kingfisher, een andere Britse retailer, verloor 4,0 procent. Sainsbury verloor 3,7 procent en Marks & Spencer zakte 1,7 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,3 procent in het groen.

De S&P 500 index eindigde 0,8 procent hoger op 2.826,15 punten, de Dow Jones-index klom 0,8 procent tot 25.539,57 punten en technologiebeurs Nasdaq werd 0,6 procent meer waard.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 06, 2019 05:59 ET (09:59 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.