*

Nieuws Buitenland

OPEC gaat productie-afspraken verlengen - media

vrijdag 7 juni 2019 16:07

Lagere output ook in tweede helft 2019, verwacht Saoedi-Arabiƫ.

(ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC gaat de gemaakte productie-afspraken vermoedelijk verlengen tot in de tweede helft van 2019. Dit meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van uitspraken van de Saoedische olieminister Khalid Al-Falih.

"De vraag is niet of we gaan verlengen", zei de minister tijdens een panel van Bloomberg TV op het Internationaal Economisch Forum in het Russische Sint-Petersburg.

"Een verlenging is zo goed als zeker voor de OPEC", volgens Al-Falih. Volgens hem draait het nu vooral om het bepalen van de omvang van de productie-inperkingen. Op basis van de huidige afspraken worden tot en met eind juni dagelijks 1,2 miljoen vaten olie minder opgepompt.

"Ik denk niet dat er nog verder in de productie moet worden gesneden, maar of we de inperkingen juist iets meer terugschalen hangt af van wat er gebeurt in landen als Iran en Venezuela", aldus de olieminister.

De volgende OPEC vergadering staat gepland voor eind juni, hoewel er nog geen officiƫle datum is en de bijeenkomst mogelijk wordt uitgesteld tot begin juli.

De olieprijs noteerde vrijdag ruim een procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 07, 2019 10:07 ET (14:07 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.