*

Nieuws Buitenland

Update: openbaar aanklagers willen fusie T-Mobile en Sprint blokkeren

dinsdag 11 juni 2019 18:55

Ernstige mededingingsbezwaren.

(ABM FN-Dow Jones) De openbaar aanklager in New York wil de 26 miljard dollar bedragende fusie tussen telecombedrijven T-Mobile US en Sprint blokkeren. Dit werd dinsdag bevestigd nadat diverse media hier eerder al over berichtten.

De hoogste justitiebaas in New York, Letitia James, spant de rechtszaak aan samen met de openbaar aanklagers in Californië, Maryland, Michigan, District of Columbia, Nevada, Mississippi, Colorado, Virginia en Wisconsin.

"Groter is niet altijd beter", zei James in een verklaring. Een fusie tussen T-Mobile US en Sprint zou onomkeerbare schade aanrichten omdat mobiele abonnees in heel het land niet langer toegang hebben tot betaalbare en betrouwbare draadloze diensten, en zou vooral problematisch zijn voor mensen met lage inkomens en minderheden, aldus de openbaar aanklager van de staat New York.

T-Mobile US en Sprint kondigden in april 2018 aan samen te willen gaan. Bij een fusie ontstaat een telecomgigant met een waarde van 146 miljard dollar.

Vorige maand sprak de voorzitter van de toezichthoudende Federal Communications Commission in de VS zich wel positief uit over de plannen. Een fusie zou in het publieke belang zijn, stelde Ajit Pai juist.

Aandelen Sprint noteerden dinsdag 5,4 procent in de min, terwijl T-Mobile US 1,5 procent verloor.

Update: vanwege officiële bevestiging.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 11, 2019 12:55 ET (16:55 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.