*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

woensdag 12 juni 2019 12:41

Markt in afwachting van inflatiecijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen wijzen woensdag op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood.

Het voortslepende handelsconflict tussen Washington en Beijing trok de futures woensdag omlaag, nadat de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag zei niet door te gaan met de handelsbesprekingen, tenzij China instemt met de eerder overeengekomen voorwaarden.

"China wil heel graag een overeenkomst sluiten", zei Trump. "Ik ben nu degene die een deal tegenhoudt. Of we sluiten een hele goede deal of we sluiten [helemaal] geen deal", voegde hij toe.

Trump haalde opnieuw uit naar het beleid van de Federal Reserve en zei dat de Fed de rente te ver heeft verhoogd en dat het beleid om zijn obligatieportefeuille te verkleinen "belachelijk" is.

Dinsdag sloten de Amerikaanse beurzen na vijf opeenvolgende dagen van winsten vlak, vanwege de politieke onzekerheid rondom de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China en de aanstaande G20-bijeenkomst in Japan.

Ondanks het feit dat de Amerikaanse beurzen deze week hun hoogste niveau in een maand bereikten, worstelt de Amerikaans markt volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets om dit momentum vast te houden, "terwijl de S&P 500 faalde om boven de 2.900 punten te blijven", aldus Hewson. "Het onvermogen om boven dit belangrijke weerstandsniveau te komen, suggereert een terughoudenheid bij beleggers om de koe bij de horens te vatten, in aanloop naar het Fed-rentebesluit volgende week", zei hij.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en inflatiedata van mei, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden later op de dag.

De euro/dollar noteerde op 1,1328. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1331 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1329 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 2,9 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde voorbeurs 2,5 procent hoger. De producent van elektrische auto's slaagde er niet in om veranderingen in zijn corporate governance door te voeren.

Het Franse Dassault Systèmes koopt voor 5,8 miljard dollar het Amerikaanse Medidata Solutions. Dassault doet de overname volledig in contanten en betaalt 92,25 dollar per aandeel Medidata. Het aandeel Medidata sloot dinsdag op 94,75 dollar

Lululemon Athletica komt voorbeurs met kwartaalcijfers. Er was vooralsnog nog geen handel in het aandeel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag vlak op 2.885,72 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op26.048,51 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 7.822,57 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 12, 2019 06:41 ET (10:41 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.