*

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op lagere opening

woensdag 12 juni 2019 14:50

Handelsconflict drukt op sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

Het voortslepende handelsconflict tussen Washington en Beijing trok de futures woensdag omlaag, nadat de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag zei niet door te gaan met de handelsbesprekingen, tenzij China instemt met de eerder overeengekomen voorwaarden.

"China wil heel graag een overeenkomst sluiten", zei Trump. "Ik ben nu degene die een deal tegenhoudt. Of we sluiten een hele goede deal of we sluiten [helemaal] geen deal", voegde hij toe.

Trump haalde opnieuw uit naar het beleid van de Federal Reserve en zei dat de Fed de rente te ver heeft verhoogd en dat het beleid om zijn obligatieportefeuille te verkleinen "belachelijk" is.

Dinsdag sloten de Amerikaanse beurzen na vijf opeenvolgende dagen van winsten vlak, vanwege de politieke onzekerheid rondom de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China en de aanstaande G20-bijeenkomst in Japan.

Ondanks het feit dat de Amerikaanse beurzen deze week hun hoogste niveau in een maand bereikten, worstelt de Amerikaans markt volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets om dit momentum vast te houden, "terwijl de S&P 500 faalde om boven de 2.900 punten te blijven", aldus Hewson. "Het onvermogen om boven dit belangrijke weerstandsniveau te komen, suggereert een terughoudenheid bij beleggers om de koe bij de horens te vatten, in aanloop naar het Fed-rentebesluit volgende week", zei hij.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat consumentenprijzen in mei op maandbasis met 0,1 procent stegen en op jaarbasis met 1,8 procent. De kerninflatie bedroeg 2,0 procent op jaarbasis.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gestegen met 26,8 procent ten opzichte van de voorgaande week. De marktindex steeg van 417,8 naar 529,8.

De euro/dollar noteerde op 1,1338. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1331 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1329 op de borden.

Later op de dag volgen nog de wekelijkse ruwe olievoorraden in de VS van de Amerikaanse Energy Information Administration. Olie noteerde woensdag tot 2,7 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde voorbeurs 2,4 procent hoger, nadat CEO Elon Musk dinsdag beweerde dat er geen problemen zijn met de vraag naar zijn auto's. Daarnaast slaagde de producent van elektrische auto's er niet in om veranderingen in zijn corporate governance door te voeren.

Het Franse Dassault Systèmes koopt voor 5,8 miljard dollar het Amerikaanse Medidata Solutions. Dassault doet de overname volledig in contanten en betaalt 92,25 dollar per aandeel Medidata. Het aandeel Medidata noteerde voorbeurs 3,9 procent lager.

Lululemon Athletica komt vandaag met kwartaalcijfers. Het aandeel steeg in aanloop naar de publicatie 0,5 procent.

Dave & Buster's Entertainment verloor 18,2 procent, nadat de exploitant van entertainment- en eetgelegenheden dinsdag tegenvallende winst- en omzetcijfers rapporteerde.

Neptune Wellness Solutions steeg 8,6 procent, nadat het concern een driejarige overeenkomst sloot met cannabisbedrijf Green Organic Dutchman.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag vlak op 2.885,72 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op26.048,51 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 7.822,57 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 12, 2019 08:50 ET (12:50 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.