*

Nieuws Buitenland

Koerswinst Mattel na afwijzen overname

woensdag 12 juni 2019 16:30

Koper MGA zou niet verder willen met bestuur.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel staat woensdag fors hoger op Wall Street, na berichten dat het bedrijf een fusievoorstel van MGA Entertainment opnieuw heeft afgewezen.

De Los Angeles Times schreef dat het bod werd afgewezen omdat MGA-topman Isaac Larian het bestuur van Mattel zou overnemen terwijl het huidig bestuur van Mattel zou moeten vertrekken zonder verdere compensatie. MGA Entertainment is het bedrijf achter LOL Surprise en de Bratz poppen.

Mattel kampt met dalende omzetten maar het bedrijf is druk bezig met kostenb esparen en investeringen om dieper in entertainment te duiken, onder andere door een deal met tekenfilmmaker Pixar en een meer uitgebreide samenwerking met Warner Brothers.

Het aandeel Mattel stond enkele jaren geleden nog boven 30 dollar, maar zakte weg tot onder 10 dollar. Het veerde in februari nog even sterk op tot 17 dollar, na een verrassend winstcijfer in februari, ondanks dat de speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us net failliet was. Die koerswinst werd sindsdien echter weer ingeleverd.

Het aandeel stond woensdag 8,6 procent hoger op 11,74 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 12, 2019 10:30 ET (14:30 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.