*

Nieuws Buitenland

Valuta: euro kent even zwakke fase

donderdag 13 juni 2019 09:01

Markt maakt zich op voor rentebesluiten van volgende week.

(ABM FN-Dow Jones) Onder de belangrijkste valuta noteerde de euro een daling ten opzichte van de dollar, waarbij het vooral zwakte van de euro was die de koers parten speelde.

"De speech van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi bracht minder dan waar de markt op hoopte", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Dat zorgde even voor de nodige eurozwakte", aldus de valutahandelaar.

Van der Meer verwacht voor donderdag, maar ook voor vrijdag niet al te veel beweging op de valutamarkten, ofschoon vrijdag met Amerikaanse detailhandelsverkopen, industriële productie en consumentenvertrouwen nog een redelijk interessante agenda kent.

"Volgende week wordt het beduidend boeiender met een Duitse ZEW-vertrouwensindex en maar liefst drie rentebesluiten in de Verenigde Staten, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Met een inflatie van 2,0 procent in de Verenigde Staten lijkt het ons niet waarschijnlijk dat de Federal Reserve aanstaande woensdag de rente aanpast", aldus Van der Meer.

De Duitse inflatie over mei kwam in een definitieve lezing uit op 1,4 procent. De verwachting was een stijging van de consumentenprijzen met 0,2 procent ten opzichte van april, gelijk aan de stijging in april en 1,4 procent op jaarbasis tegen 2,0 procent over de maand ervoor.

Vanochtend komt uit de eurozone de industriële productie over april. Er wordt een afname met 0,4 procent voorzien. In maart lag het niveau op maandbasis 0,3 procent lager. Op jaarbasis komt de productie naar verwachting 0,7 procent lager uit. In maart daalde deze op jaarbasis 0,6 procent.

In de Verenigde Staten is het ook donderdag relatief rustig met alleen de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 8 juni. Deze worden ingeschat op 215.000 tegen 218.000 een week ervoor.

Verder komen de import- en exportprijzen over mei uit. De verwachting voor de importprijzen ligt op een afname van 0,3 procent tegen een stijging met 0,2 procent op maandbasis in april.

De euro noteerde donderdagochtend 0,1 procent hoger op 1,1299. Woensdagochtend stond er nog 1,1330 dollar op het bord. De Europese munt steeg 0,2 procent naar 0,8909 Britse pond. De dollar zakte ten opzichte van de yen met 0,2 procent en kwam met die daling uit op 108,32 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 13, 2019 03:01 ET (07:01 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.