*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op hogere start Wall Street

donderdag 13 juni 2019 13:12

Brandende olietanker brengt beurs niet van de wijs.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet, terwijl beleggers de kansen op een renteverlaging in de VS incalculeren, na een tegenvallend inflatiecijfer op woensdag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen. De Nasdaq-future 0,6 procent.

De focus ligt donderdag bij de olieprijs, die stijgt nadat twee tankers voor de kust van Iran in brand zijn gevlogen. Dit zou het gevolg kunnen zijn van aanvallen.

De agenda met cijfers is rustig met de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 8 juni. Deze worden ingeschat op 215.000 tegen 218.000 een week ervoor. Verder komen de import- en exportprijzen over mei uit. De verwachting voor de importprijzen ligt op een afname van 0,3 procent tegen een stijging met 0,2 procent op maandbasis in april.

Op economisch vlak bleek woensdag dat de inflatie in de VS in mei is vertraagd, tot 1,8 procent, van 2,0 procent in april. De vraag bij beleggers is nu of de druk van de markten groot genoeg is voor de Fed om de rente snel te verlagen.

"De markt vertelt de Fed duidelijk dat het beleid te krap is voor een economie met lage inflatie", zei Katie Nixon van Northern Trust. "Maar zal de Fed ook luisteren?

Ook was er aandacht voor protesten in Hong Kong tegen een uitleveringsverdrag met China, die de juridische autonomie van de stadstaat zou aantasten.

Olie werd duurder, na de berichten over aanvallen op olietankers in de Golf van Oman. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 2,8 procent tot 52,52 dollar, terwijl een future Brent 3,1 procent duurder werd op 61,81 dollar. Woensdag daalde de olieprijs nog met 4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1291. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1298 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er er 1,1289 op de borden.

Bedrijfsnieuws

KKR heeft meer dan 2 miljard dollar opgehaald voor zijn beleggingsstrategie Global Credit Opportunities, melden bronnen aan Dow Jones. De strategie richt zich vooral op zakelijke leningen.

KKR verkoopt zijn belang in de Zuid-Koreaanse batterijenmaker KCF Technologies voor 1 miljard dollar. KCF wordt overgenomen door het Koreaanse conglomeraat SKC.

Lululemon Athletica heeft zijn winstverwachting verhoogd. De verkoper van sportkleding meldde een omzetgroei van 20 procent.

RH heeft ook zijn omzetverwachting verhoogd, tot vreugde van beleggers, die vreesden voor de gevolgen van de handelsoorlog met China. RH haalt bijna de helft van zijn producten uit China.

WalMart doekt de startup Jet.com op die het bedrijf drie jaar geleden kocht voor 3,3 miljard dollar. De Jet.com website blijft draaien maar de medewerkers gaan op in de andere afdelingen van het retailconcern.

Slotstanden

De S&P 500 index verloor woensdag 0,2 procent tot 2.879,84 punten. De Dow Jones-index daalde 0,2 procent tot 26.004,83 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,4 procent tot 7.792,72 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 13, 2019 07:12 ET (11:12 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.