*

Nieuws Buitenland

Mogelijk toch groen licht fusie Sprint en T-Mobile US - media

vrijdag 14 juni 2019 22:28

Amerikaanse justitie akkoord mits bepaalde bezittingen worden verkocht.

(ABM FN-Dow Jones) De fusie tussen telecombedrijven Sprint en T-Mobile US is een stuk dichterbij gekomen nu het Amerikaanse ministerie van justitie groen licht wil geven mits de twee bedrijven bepaalde bezittingen verkopen om mededingingsbezwaren weg te nemen. Dit meldde The New York Times vrijdag op basis van ingewijden.

Eerder deze week werd juist nog bekend dat de openbaar aanklagers in diverse staten, waaronder New York en Californië, de 26 miljard dollar fusie wilden blokkeren omdat het nieuwe bedrijf mogelijk geen betaalbare en betrouwbare draadloze diensten zou kunnen aanbieden.

Het ministerie van justitie zou nu wel akkoord kunnen gaan, omdat Sprint van plan is zijn mobiele aanbieder Boost te verkopen. Ook gaan de twee bedrijven een 5G-netwerk bouwen dat dekking geeft op het Amerikaanse platteland, stelde NYT op basis van de bronnen.

En daarmee zouden belangrijke bezwaren zijn weggenomen en kan goedkeuring spoedig volgen. Naast het ministerie moeten ook de Federal Communications Commission, waarvan de voorzitter vorige maand al een positieve aanbeveling deed, en het Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS) akkoord gaan.

Het aandeel Sprint werd vrijdag bijna drie procent meer waard nadat het nieuws bekend werd. T-Mobile US hield het bij een meer bescheiden stijging van 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 14, 2019 16:28 ET (20:28 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.