*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

dinsdag 18 juni 2019 12:46

Fed begint aan tweedaagse beleidsvergadering.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen dinsdag op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

Wall Street maakt zich op voor het rentebesluit van de Federal Reserve. Later op de dag start de Federal Open Market Committee (FOMC) aan zijn tweedaagse beleidsvergadering, die woensdag wordt afgesloten met het rentebesluit. Veel beleggers verwachten dat de Fed de rente deze maand ongewijzigd zal houden, maar later dit jaar wel zal verlagen. Met name de toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell zal daarom vanavond nauwgezet bestudeerd worden op eventuele hints over een renteverlaging later dit jaar. De verwachtingen in de markt zijn gestegen. Inmiddels wordt zelf gerekend op drie renteverlagingen dit jaar.

"Beleggers denken dat de Fed woensdag zalvende woorden zal spreken", zei marktanalist Tracie McMillion van Wells Fargo Investment Institute. "Dat zou de markt mogelijk een extra impuls kunnen geven", voegde zij toe.

Een tweede punt van focus is en blijft het voortslepende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. De regering Trump blijkt verdeeld over een wapendeal met Taiwan ter waarde van meer dan 2 miljard dollar. Regeringsfunctionarissen zijn verdeeld over de mogelijke gevolgen die de deal kan hebben voor pogingen om de besprekingen met China nieuw leven in te blazen. De deal zou de Chinese president Xi Jinping een extra excuus kunnen geven om president Trump later deze maand tijdens de G20-top in Japan niet te ontmoeten.

Op macro-economisch vlak verschijnen dinsdag in de Verenigde Staten voorbeurs data over de woningbouw en het aantal afgegeven bouwvergunningen in mei.

De euro/dollar noteerde op 1,1194. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1239 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1217 op de borden. Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank praatte dinsdag in het Portugese Sintra de euro omlaag.

De olieprijs noteerde dinsdag tot 0,8 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Facebook heeft dinsdag formeel zijn plannen voor cryptomunt Libra onthuld. Libra is een blockchain-gebaseerd betalingssysteem dat wordt ondersteund door harde activa en door Facebook ontworpen is voor een breed publiek. De nieuwe cryptomunt zou tegen 2020 beschikbaar moeten zijn op Messenger en WhatsApp, maar ook als zelfstandige dienst, aldus Facebook. Het aandeel Facebook noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,4 procent hoger.

Veilinghuis Sotheby's noteerde voorbeurs 0,2 procent lager, nadat het concern maandag al 59 procent hoger sloot, nadat het bekendmaakte overgenomen te worden door BidFair USA voor 3,7 miljard dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 2.889,67 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 26.112,53 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 7.845,02 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 18, 2019 06:46 ET (10:46 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.