*

Nieuws Buitenland

Winstval FedEx valt mee

dinsdag 25 juni 2019 22:33

Pakketbezorger waarschuwt voor zwakke mondiale handel.

(ABM FN-Dow Jones) FedEx heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter dan verwacht gepresteerd. Dit bleek dinsdag nabeurs uit cijfers van de Amerikaanse pakketbezorger.

Het afgelopen boekjaar was een jaar van "zowel uitdagingen als verandering" voor FedEx, zei CEO Frederick Smith dinsdag in een toelichting.

Afgelopen kwartaal werd de operationele winst volgens Smith gedrukt door lagere volumes bij International Priority en de omzet bij FedEx Express. Ook vielen sommige kostenposten hoger uit, mede door de vrijwillige vertrekregeling die het bedrijf biedt.

Daar stonden echter ook plussen tegenover, zoals volumegroei in de VS en meevallende brandstofkosten.

Het bedrijf boekte afgelopen kwartaal desalniettemin een verlies van 2,0 miljard dollar, tegen een winst van 1,1 miljard dollar een jaar eerder. Aangepast voor bijzondere posten daalde de winst overigens slechts van 1,6 miljard naar 1,3 miljard dollar, of 5,01 dollar per aandeel.

De omzet steeg wel, van 17,3 miljard naar 17,8 miljard dollar.

Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een aangepaste winst per aandeel van 4,85 dollar, waar dit een jaar terug nog 5,91 dollar was.

De pakketbezorger rekende aanvankelijk op een winst per aandeel van 15,85 tot 16,45 dollar voor het gehele boekjaar, maar verlaagde dit uiteindelijk naar 11,95 tot 13,10 dollar per aandeel.

Exclusief de kosten die FedEx maakt voor het integreren van TNT Express dacht de pakketbezorger afgelopen boekjaar 15,10 tot 15,90 dollar per aandeel te verdienen. Met 15,52 dollar kwam de pakketdienst grofweg in het midden van deze bandbreedte uit.

FedEx rekent voor het lopende boekjaar op een laag enkelcijferige groei van de aangepaste winst per aandeel.

CFO Alan Graf meent dat de aanhoudende zwakte in de mondiale handel en industriƫle productie dit jaar op de resultaten zal drukken.

De integratie van TNT Express kost vermoedelijk circa 1,7 miljard dollar, waarvan 350 miljoen dollar dit jaar zal worden verantwoord in de boeken.

Het aandeel FedEx verloor in de reguliere handel 3,0 procent aan waarde, maar daalde in de elektronische handel nabeurs nog eens 1,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 25, 2019 16:33 ET (20:33 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.