*

Nieuws Buitenland

Europese beurzen overwegend lager

woensdag 26 juni 2019 18:52

Mnuchin voedt optimisme handelsdeal.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag overwegend lager geëindigd in afwachting van de G20-top die aankomend weekend in Japan plaatsvindt, nadat de Amerikaanse minister van financiën zich daar woensdag positief over uitliet.

De brede STOXX Europe 600 index eindigde 0,3 procent lager op 382,20 punten. De Duitse DAX klom 0,1 procent tot 12.238 punten. De Franse CAC 40 daalde 0,3 procent tot 5.500 punten. De Britse FTSE sloot licht lager op 7.416 punten.

Een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China is grotendeels af, zo zei de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin woensdag tegen CNBC. Volgens Mnuchin was de deal voor 90 procent klaar. "En ik denk dat er zicht is op een afronding", voegde de minister toe.

Volgens marktanalist David Madden is het geen toeval dat Mnuchin de verleden tijd gebruikte terwijl hij sprak over de 90 procent, aangezien de relatie tussen de VS en China de afgelopen weken is verslechterd. "Sommige beleggers lopen misschien op de zaken vooruit."

Aanstaande vrijdag start in Japan de G20-top. De Amerikaanse president Donald Trump ontmoet dan het Chinese staatshoofd Xi Jinping en de twee zullen dan naar verwachting spreken over het lopende handelsconflict. Verwacht wordt dat de aandelenmarkten tot die tijd een afwachtende houding aannemen.

In de middag bleken de Amerikaanse olievoorraden sterker dan verwacht te zijn gedaald, met bijna 13 miljoen vaten. Daarop steeg de olieprijs met bijna 3 procent tot 59,53 dollar in New York.

De Amerikaanse orders voor duurzame goederen daalden in mei ook, met 1,3 procent, waar de markt een daling van 0,3 procent voor zag. In april daalden de orders al met bijna 3 procent.

In de ochtend bleek het Duitse consumentenvertrouwen voor de komende maand meer gedaald dan voorzien, tot 9,8, na de 10,1 van juni. Fransen werden juist optimistischer met een indexstijging van 99 in mei naar 101 in juni. Er was een daling voorzien.

Het Britse parlement beoordeelde woensdagochtend de impact op de economie van een zogenoemde no-deal Brexit. Ook bogen de parlementariërs zich over de implicaties van de open grens tussen Ierland en Noord-Ierland, als de uittreding uit de unie een feit is.

Volgens de baas van de Bank of England is de kans op een zogeheten no-deal Brexit toegenomen. Dit had weinig invloed op de koers van het pond sterling.

De bitcoin zette zijn hernieuwde opmars voort en brak door het niveau van 12.000 dollar. Na de enorme hype van anderhalf jaar geleden was het lang stil rond de digitale munt, maar die is weer helemaal terug. Toevallig kwam Facebook onlangs met een plan voor een nieuw privaat internationaal betaalmiddel, de Libra.

De euro/dollar noteerde op 1,1382. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1360 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1370 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het Noorse kunstmest- en chemiebedrijf Yara International overweegt een beursgang van zijn divisie voor industrieel stikstof. Yara wil begin 2020 de knoop doorhakken over de beursgang. Yara eindigde met 2,5 procent verlies.

In Duitsland won ThyssenKrupp 7 procent, terwijl Deutsche Bank 4 procent won en Bayer en Deutsche Lufthansa ruim 1 procent bijschreven. RWE verloor juist 2 procent.

Parijs had met ArcelorMittal een goede stijger te pakken met een koerswinst van 4,5 procent. Crédit Agricole won 2,2 procent. De meeste fondsen eindigden lager. Unibail-Rodamco verloor bijna 3 procent.

In Londen was Tesco een sterke daler met 2,3 procent. Vodafone werd 1,7 procent meer waard.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden hoger rond Europese sluitingstijd.

De Dow Jones index steeg 0,2 procent naar 26.548,22 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 0,2 procent op 2.917,38 punten en techbeurs Nasdaq kon 0,9 procent bijschrijven op 7.884 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 26, 2019 12:52 ET (16:52 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.