*

Nieuws Buitenland

Wall Street gaat hoger openen

maandag 1 juli 2019 14:56

Ook olieprijs stijgt sterk.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een fors hogere opening, nadat Washington en Beijing in het weekend een wapenstilstand overeenkwamen in het de handelsoorlog.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index stonden ruim een half uur voor de openingsbel ruim een procent in het groen.

Vorige week registreerde de Dow Jones index al zijn beste junimaand in meer dan tachtig jaar.

Na een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping bij de top van G20-leiders in Japan, zei de Amerikaanse president Donald Trump dat de Verenigde Staten hun huidige importheffingen handhaven, maar voorlopig geen nieuwe zullen invoeren.

Trump zei ook dat een leveringsverbod aan Huawei zou worden versoepeld, hoewel het Chinese bedrijf wel op een zwarte lijst blijft staan. Dit was een positieve verrassing voor de markt

Volgens Trump verliepen de gesprekken met Xi "veel beter dan verwacht". De gesprekken zullen worden hervat op het punt waar ze eindigden, voegde de president eraan toe.

"Nadat de markten bijna twee maanden vast zaten in de handelsoorlog, zullen beleggers een enorme, maar uitgeputte zucht van opluchting slaken dat zowel de VS als China ervoor kiezen om de reset-knop in te drukken en weer te gaan onderhandelen", stelde Stephen Innes van Vanguard Markets zondag.

Economische cijfers uit China wezen intussen op een krimpende maakindustrie in China in juni. Vanmiddag volgen de inkoopmanagersindices voor de Amerikaanse industrie. Gerekend wordt op een daling van ISM index van 52,1 in mei tot 51,3 in juni.

Donderdag is Wall Street dicht voor de viering van de Amerikaanse onafhankelijkheid.

De olieprijs steeg, nadat Rusland en Saoedi-Arabiƫ het eens werden over een verlenging van de productiebeperking door de OPEC-landen met zes tot negen maanden, volgens uitspraken van de Russische president Vladimir Poetin tijdens de G20-top. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 2,8 procent tot 60,09 dollar, terwijl een september-future Brent 2,7 procent duurder werd op 66,46 dollar. OPEC vergadert vandaag en morgen in Wenen.

De euro/dollar noteerde op 1,1344. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1328 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1372 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Technologiefondsen zullen naar verwachting een goede beursdag beleven, onder meer profiterend van de versoepeling van de sancties tegen de Chinese technologiereus Huawei. Apple steeg 2,6 procent voorbeurs. Intel won 3,0 procent. AMD kon 5,1 procent bijschrijven.

Applied Materials heeft met KKR een definitief akkoord bereikt over de acquisitie van Kokusai Electric voor 2,2 miljard dollar in contanten. Het aandeel Applied Materials steeg ruim 4 procent in de elektronische handel voorbeurs.

Performance Food neemt Reinhart Foodservice over voor 2 miljard dollar. Daarmee stijgt de omzet met 6 miljard dollar tot meer dan 30 miljard dollar. Performance heeft zelf een marktwaarde van 4,2 miljard dollar.

Pfizer kondigde positieve resultaten aan van een fase 4-studie naar eczeem. Het aandeel steeg bijna een procent.

Freeport McMoran stond lager. De metalendelver verlaagde zijn winstverwachting voor het tweede kwartaal, vanwege lagere koperprijzen. Het aandeel verloor 1,2 procent in de handel voorbeurs.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag hoger. De S&P 500 index steeg 0,6 procent tot 2.941,74 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op een slot van 26.599,96 punten en de Nasdaq eindigde 0,5 procent in de plus op 8.006,24 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 01, 2019 08:56 ET (12:56 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.