*

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting hoger slot

maandag 1 juli 2019 20:23

Nieuwe impuls handelsbesprekingen Beijing en Washington stemt tot optimisme.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden maandag pakweg anderhalf uur voor de slotbel hoger.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,4 procent tot 2.953,98 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 26.631,31 punten en de Nasdaq noteerde 0,8 procent hoger op 8.067,90 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten zagen zich maandag met name gesteund door het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping afgelopen weekeinde tijdens de G20-top in Osaka hebben afgesproken om de handelsbesprekingen te hervatten.

Trump zei de extra tarieven op Chinese importgoederen voorlopig niet te implementeren. Daarnaast verzachte hij de maatregelen tegen het Chinese Huawei. Hij zal Amerikaanse bedrijven toestaan op bepaalde apparatuur aan Huawei te verkopen, zolang het "geen groot probleem voor de nationale veiligheid" is.

"De langverwachte handelsbesprekingen tussen president Trump en Xi Jinping in Japan in het weekend lijken goed te zijn verlopen. De twee leiders kwamen bijeen om de impasse in het handelsconflict te bespreken en er lijkt een klein beetje vooruitgang te zijn geboekt", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

"De OPEC-bijeenkomst in Wenen zal de komende 48 uur in focus zijn, hoewel we gedurende het weekeinde al kregen te horen dat de bestaande productieverlaging waarschijnlijk met nog eens negen maanden zal worden verlangd, wat waarschijnlijk op de korte termijn een bodem onder de olieprijs zal zetten", voegde hij toe.

Maandag bevestigde de OPEC dat de afspraken om de productie te beperken worden verlengd tot in het eerste kwartaal van 2020.

De olieprijs noteerde tot 0,2 procent hoger.

Wall Street kreeg maandag een tweetal inkoopmanagersindices te verwerken. Uit de inkoopmanagersindex van Markit Economics bleek dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in juni in een iets hoger tempo is gegroeid dan in de voorgaande maand. De index steeg van 50,5 in mei tot 50,6 in juni. De index van het Institute for Supply Management liet echter een vertraging van de groei zien. De inkoopmanagersindex daalde van 52,1 in mei tot 51,7 juni.

De bouwuitgaven in de Verenigde Staten noteerden in mei 0,8 procent lager dan een een maand eerder. Op jaarbasis namen de uitgaven in mei met 2,3 procent af.

De euro/dollar noteerde op 1,1287. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1346 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1368 op de borden.

Op dinsdag staat in de Verenigde Staten op macro-economisch slechts de inkoopmanagersindex van New York van juni geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Genesee & Wyoming steeg maandag 8,8 procent, vanwege het nieuws dat het bedrijf wordt overgenomen door Brookfield Infrastructure en GIC voor 112 dollar per aandeel, waarmee Genesee & Wyoming wordt gewaardeerd op 8,4 miljard dollar.

Westlake Chemicals verloor 0,7 procent, na teleurstellende kwartaalcijfers.

Technologiefondsen presteerden goed, vanwege de versoepeling van de sancties tegen de Chinese technologiereus Huawei. Apple steeg 1,5 procent voorbeurs. AMD kon 1,9 procent bijschrijven.

Applied Materials heeft met KKR een definitief akkoord bereikt over de acquisitie van Kokusai Electric voor 2,2 miljard dollar in contanten. Het aandeel Applied Materials steeg 0,7 procent.

Performance Food neemt Reinhart Foodservice over voor 2 miljard dollar. Daarmee stijgt de omzet met 6 miljard dollar tot meer dan 30 miljard dollar. Performance heeft zelf een marktwaarde van 4,2 miljard dollar.

Pfizer kondigde positieve resultaten aan van een fase 4-studie naar eczeem. Het aandeel steeg 0,9 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 01, 2019 14:23 ET (18:23 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.