*

Nieuws Buitenland

Wall Street maakt pas op de plaats

dinsdag 2 juli 2019 19:49

Olieprijs flink lager.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen komen dinsdag niet echt van hun plek. Halverwege de handelsdag noteerden de Dow Jones, S&P 500 en de Nasdaq index iets onder de slotstanden van maandag.

Macro-economisch was het rustig met slechts één cijfer. De ISM inkoopmanagersindex voor de regio New York steeg in juni, na een flinke daling in mei.

De inkoopmanagersindex voor de huidige omstandigheden steeg van 48,6 in mei naar 50,0 afgelopen maand. In april noteerde de index nog op 77,3. Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

De Federal Reserve zou de rente volgens voorzitter Loretta Mester van de Cleveland Fed een tijdje op het huidige niveau moeten laten.

Mester vergeleek de huidige periode met die van 2014 tot en met 2016. Zij wees erop dat de Fed toen ook "geduldig" was met slechts een renteverhoging in december 2015 en een in december 2016, zodat de inflatie "geleidelijk kon oplopen".

De euro/dollar handelde op 1,1301.

Olie werd flink goedkoper. Nadat oliekartel OPEC maandag al akkoord was met een verlenging van de productiebeperking met negen maanden, stemde vandaag ook de groep niet aangesloten olielanden onder leiding van Rusland in met deze verlenging. De verlenging was geen verrassing voor de markt.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Acuity Brands verloor 7,7 procent na het openen van de boeken. De omzet en winst stegen, waarbij de omzet achterbleef op de verwachtingen, maar de winst duidelijk meeviel. De topman zei "voorzichtig optimistisch" te blijven over de marktomstandigheden in de rest van het boekjaar. Voor het lopende kwartaal houdt Acuity Brands rekening met een "bescheiden" omzetdaling op jaarbasis.

Western Digital verloor 2,6 procent, na een verkoopadvies van Benchmark, dat een halvering van de productie van NAND voorspelt in het lopende kwartaal.

Het aandeel Electronic Arts steeg met 1,9 procent, na een koersdoelverhoging door BMO. De analist is positief over het nieuwe spel Apex Legends dat dinsdag verschijnt.

Uber kreeg het advies Houden van Stifel. Het koersdoel bleef 50,00 dollar. Het koersdoel voor Lyft ging omhoog van 70,00 naar 76,00 dollar. Uber daalde 0,3 procent en Lyft zelfs 2,4 procent.

Tesla verloor 2,0 procent. Het Duitse WirtschaftsWoche meldde dat de topman voor Europa bij de autofabrikant zal vertrekken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 02, 2019 13:49 ET (17:49 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.