*

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op hoger slot

woensdag 3 juli 2019 14:55

Verkorte handelssessie in aanloop naar Onafhankelijkheidsdag.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

Wall Street is woensdag slechts een halve dag open in aanloop naar de viering van The Fourth of July, ofwel onafhankelijkheidsdag, op donderdag.

Het ontbreekt de Amerikaanse aandelenmarkten ook woensdag aan momentum, nadat het aanvankelijke enthousiasme aan het begin van de handelsweek over de wapenstilstand tussen de Verenigde Staten en China met betrekking tot het handelsgeschil grotendeels is weggezakt.

Desondanks sloot de S&P 500 dinsdag op zijn hoogste niveau ooit. De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag dat via de telefoon een nieuwe ronde van Chinees-Amerikaanse onderhandelingen was begonnen, volgend op de persoonlijke ontmoeting tussen Trump en de Chinese president Xi Jinping aan de zijlijn van de G20-top afgelopen weekeinde.

Economisch adviseur Peter Navarro zei, hoewel de onderhandelingen zijn begonnen, "dit tijd zal vergen...en we willen het goed doen", terwijl er geen nieuwe details werden gegeven over de timing van verdere handelsbesprekingen en of en wanneer een akkoord kan worden verwacht.

Analist David Madden van CMC Markets merkte op dat het besef in de markt is doorgedrongen dat het terug naar de tekentafel is, wat betreft de handelsbesprekingen. "Het is duidelijk dat geen van beide partijen tijd verspilt. De versoepeling van de beperkingen op Huawei is een stap in de goede richting, maar de zorgen van de VS over de bescherming van intellectueel eigendom zijn waarschijnlijk een knelpunt in de onderhandelingen", zei hij.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal banen in de niet-agrarische private sector in juni is gestegen met 102.000 stuks, terwijl economen rekenden op een stijging van 135.000 banen.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week met 0,1 procent gedaald.

Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans steeg in mei van 51,2 miljard dollar in april naar 55,5 miljard dollar. De export steeg met 2,0 procent, terwijl de import met 3,3 procent toenam.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten daalde in de week eindigend op 29 juni met 8.000 tot 221.000 aanvragen, terwijl gerekend werd op 225.000 eerste steunaanvragen.

Later op de dag volgen een tweetal inkoopmanagersindices voor de dienstensector van juni, gevolgd door de fabrieksorders in mei en de wekelijkse olievoorraden.

De euro/dollar noteerde op 1,1283. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1270 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1283 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 1,0 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde in de elektronische handel voorbeurs 7,8 procent hoger, nadat de producent van elektrische auto's dinsdagavond de verwachtingen overtrof met het aantal geproduceerde en afgeleverde aantal auto's.

Broadcom zou volgens persbureau Bloomberg vergevorderde gesprekken voeren om het digitale beveiligingsbedrijf Symantec over te nemen. Broadcom daalde voorbeurs 4,2 procent, terwijl Symantec 15,3 procent won.

Jefferies Financial publiceerde voorbeurs over het tweede kwartaal een lagere winst op een hogere omzet. De resultaten stelden teleur. Het aandeel steeg voorbeurs desondanks 2,7 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent hoger op 2.973,01 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 26.786,68 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 8.109,09 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 03, 2019 08:55 ET (12:55 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.