*

Nieuws Buitenland

Goudprijs omlaag na sterk banencijfer VS

vrijdag 5 juli 2019 16:52

Sterke arbeidsmarkt zet renteverlaging in juli op losse schroeven.

(ABM FN-Dow Jones) De goudprijs is vrijdag fors gedaald na een sterker dan verwacht Amerikaans banenrapport, dat een banengroei liet zien van 224.000, in plaats van het voorspelde aantal van 170.000.

Door het sterke arbeidsmarktcijfer lijkt de kans op een spoedige renteverlaging door de Federal Reserve afgenomen waardoor de dollar meer waard werd en de goudprijs daalde.

"Beleggers verkopen goud vooral omdat ze denken dat de Fed minder reden heeft om agressief te verruimen", zei marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.

De augustusfuture op de goudprijs daalde ten opzichte van woensdag met ruim 2 procent of 30 dollar tot 1,390 dollar per ounce. De handel was donderdag gesloten voor de viering van Onafhankelijkheidsdag in de VS.

Met de daling op vrijdag ligt de goudprijs op koers voor een verlies op weekbasis van 1,6 procent, na twee opeenvolgende weken van stijgingen, blijkt uit data van FactSet.

Volgens Michael Hewson van CMC Markets is een renteverlaging van de Fed in juli geenszins in kannen en kruiken na het sterke banencijfer. "De Fed zou nog steeds de rente kunnen verlagen dit jaar. Maar als er nog meer cijfers komen zoals vandaag dan wordt een renteverlaging in juli een veel moeilijker verhaal."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 05, 2019 10:52 ET (14:52 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.