*

Nieuws Buitenland

Rode weekstart Wall Street

dinsdag 9 juli 2019 08:57

Apple lager na verkoopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is met maandag met een klein verlies gesloten.

De Dow Jones index daalde 0,4 procent naar 26.806,14 punten en de breed samengestelde S&P 500 index duikelde 0,5 procent naar 2.975,95 punten, terwijl de Nasdaq zelfs 0,8 procent inleverde op 8.098,38 punten.

Analisten Morgan Stanley verlaagden gun advies voor aandelen wereldwijd van Gelijkgewogen naar Onderwogen. Dat deden zij omdat ze een "magere rendementen" verwachten.

De door de zakenbank afgegeven koersdoelen zijn vrijwel gehaald en dat betekent volgens Morgan Stanley ofwel de ramingen verhogingen of hun visie veranderen. "Wij doen het laatste."

Een renteverlaging omdat de groei tegenvalt, komt er naar verwachting van Morgan Stanley wel. Maar uiteindelijk is het niet de renteverlaging die bepaalt hoe aandelen bewegen, maar de tegenvallende groei, benadrukte de bank.

Afgelopen vrijdag was er een meevallend Amerikaans banenrapport, met 224.000 nieuwe banen. De markt vreesde juist voor een tegenvaller.

"Het sterke banenrapport leidde tot een sterkere dollar en dus een dalende euro/dollar", constateerden analisten van Rabobank.

Zij menen dat de markt deze week vooral zal uitkijken naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve, in de hoop hints te krijgen over het rentebeleid van de centrale bank.

"Wij denken dat de de Fed in juli voor de eerste keer zal besluiten om de rente te verlagen en er voor dit jaar een opwaarts risico is voor nog een renteverlaging", aldus Rabobank.

Een renteverlaging omdat de groei tegenvalt, komt er naar verwachting van Morgan Stanley ook. Maar uiteindelijk is het niet de renteverlaging die bepaalt hoe aandelen bewegen, maar de tegenvallende groei, benadrukte de bank.

De macro-economische agenda in de VS was vandaag vrijwel leeg. Het consumentenkrediet steeg in mei met 5,0 procent, ofwel met 17,1 miljard dollar, na een toename met 5,2 procent in april.

De euro/dollar handelde op 1,1209.

Olie is maandag iets duurder geworden. Op een settlement van 57,66 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,15 dollar of 0,3 procent hoger geprijsd.

Iran lijkt door zijn nucleaire ambities niet alleen de relatie met de Verenigde Staten op de spits te drijven, maar ook met de overgebleven partners in het nucleaire akkoord.

Maandag is Iran verdergegaan met het verrijken van uranium tot boven het in 2015 afgesproken plafond.

"Morgen vroeg in de ochtend zullen we het plafond van 3,67 procent doorbreken", zei een woordvoerder van het Iraanse atoomagentschap zondag in een verklaring.

Iran moet rekenen op aanvullende sancties en verdere isolatie, aldus minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.

Bedrijfsnieuws

Apple werd 2,1 procent goedkoper. Rosenblatt Securities zette een verkoopadvies op het aandeel. De komende 6 tot 12 maanden zullen volgens de analist niet makkelijk worden voor de fabrikant van de iPhone. Rosenblatt voorziet tegenvallende verkopen voor de iPhone en de iPad, hetgeen niet kan worden gecompenseerd door bijvoorbeeld de iWatch.

Boeing leverde 1,4 procent in, na het nieuws dat een Saoedische luchtvaartmaatschappij afziet van de in december 2018 bestelde Boeing 737 MAX toestellen. De luchtvaartmaatschappij heeft nu 50 vliegtuigen bij concurrent Airbus besteld.

Symantec, waar een bod van Broadcom op ligt, steeg 2,4 procent, nadat Bloomberg meldde dat voormalig CEO Greg Clark samen met private equitybedrijven Advent International en Permira een tegenbod aan het voorbereiden is.

CannTrust verloor 22,5 procent. Een toezichthouder beschuldigde de in Canada gevestigde cannabisproducent ervan in vijf kassen niet-conform de regels cannabis te telen.

Het cijferseizoen is in aantocht. Dinsdag is het de beurt aan Levi Strauss en Pepsi. De jeansmaker won 4,4 procent, maar de frisdrankgigant daalde 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 09, 2019 02:57 ET (06:57 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.