*

Nieuws Buitenland

Wall Street richting licht lagere opening

woensdag 10 juli 2019 14:34

Beleggers hebben hoop gevestigd op verruimingsgezinde Powell.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden richting de openingsbel 0,2 procent in het rood.

Woensdag zal veel aandacht uitgaan naar de verklaring over het monetaire beleid door Federal Reserve voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Donderdag geeft hij tekst en uitleg voor de Senaat. Daarnaast publiceert de Fed vanavond zijn notulen van de meest recente beleidsvergadering.

Sinds het beter dan verwachte banenrapport eind vorige week is er onder beleggers onzekerheid ontstaan over een eventuele renteverlaging door de Amerikaanse centrale bank in juli. Een verlaging van 50 basispunten lijkt sowieso uitgesloten.

"Powell trachtte eerder al de hoop op een dramatische verschuiving in het monetaire beleid in te dammen. Als hij dat vandaag weer probeert, dan zal de markt teleurgesteld reageren, om maar niet te spreken over wat president Trump dan op Twitter zet", aldus marktanalist Chris Beauchamp van IG.

"De markten zien momenteel weinig reden om de rally in juni een vervolg te geven en met het Amerikaanse cijferseizoen dat voor de deur staat, blijven beleggers aan de zijlijn en wachten ze af tot na de zomer", aldus de marktvorser.

Op macro-economisch vlak is het woensdag verder relatief rustig. De Amerikaanse groothandelsvoorraden over mei verschijnen na de openingsbel. Er wordt gerekend op een stijging met 0,4 procent op maandbasis.

De olieprijs reageert vermoedelijk op de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden. Vooraf wordt een daling van ruim 2 miljoen vaten voorspeld. Voorafgaand aan het rapport werd olie 2 procent duurder.

De euro noteerde woensdagmiddag licht hoger op 1,1221. Volgens valutastrategen van UniCredit kan de euro dalen tot onder de 1,11 dollar wanneer Powell suggereert dat een renteverlaging er niet voor september komt. Is Powell 'dovish' en wakkert hij de hoop op een verlaging met 50 basispunten weer aan, dan kan het muntpaar stijgen tot boven de 1,13.

Bedrijfsnieuws

American Airlines steeg 3,0 procent na het verhogen van de omzetguidance in het tweede kwartaal.

Levi Strauss kan op aandacht van beleggers rekenen nadat de spijkerbroekenfabrikant dinsdag nabeurs met tegenvallende resultaten kwam. De winst daalde fors en kwam onder verwachting uit als gevolg van de kosten die werden gemaakt vanwege de beursgang eerder dit jaar. De omzet van Levi's steeg wel en ook iets meer dan was voorzien. In de voorbeurshandel daalde het aandeel ruim 7 procent.

Aandelen van MSC Industrial Direct werden voorbeurs 5,1 procent minder waard. De distributeur van industriƫle apparatuur kwam met teleurstellende derde kwartaalcijfers. Ook de outlook viel tegen. Het dividend werd verhoogd.

PepsiCo daalde licht na een koersdoelverlaging bij Bank of America. Deere en Co daalde ruim een procent nadat UBS het aandeel van zijn kooplijst haalde.

Aandelen van Nio zaten opnieuw in de lift en stegen 8 procent. De Chinese maker van elektrische voertuigen zit al dagen in de lift na sterke productiecijfers.

Concurrent Tesla steeg voorbeurs ruim 2 procent na een bericht in de online publicatie Electrek dat het de productie wil verhogen in zijn faciliteit in Fremont.

Slotstanden

Op een slot van 2.979,63 punten, steeg de S&P 500 dinsdag 0,1 procent. De Dow Jones index verloor 0,1 procent tot 26.783,49 punten en de Nasdaq eindigde 0,5 procent in de plus op 8.141,73 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 10, 2019 08:34 ET (12:34 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.