*

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

donderdag 11 juli 2019 12:25

Markt in afwachting notulen ECB.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag rond het middaguur hoger.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 387,99 punten, de Duitse DAX noteerde vlak op 12.367,59 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.576,75 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,1 procent hoger op 7.538,07 punten.

Aandelenmarkten halen donderdag wereldwijd steun uit de woorden van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve woensdag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de daaropvolgende notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed, die suggereren dat de Amerikaanse centrale bank de rente eind juli gaat verlagen. Vandaag verschijnt Powell voor de Amerikaanse senaat.

Uit de notulen bleek dat veel functionarissen van de Federal Reserve bereid zijn om de rente te verlagen als de economie in de daaropvolgende weken tekenen van zwakte zou blijven laten zien. En uit de woorden van Powell viel woensdagmiddag op te maken dat die druk er inderdaad nog altijd was, vooral door het handelsconflict, waardoor de vooruitzichten worden getemperd.

"Nu heeft iedereen er alle vertrouwen in heeft dat de Fed tijdens de vergadering in juli de rente zal verlagen", zei analist Shana Sissel van CLS Investments. "Dat heeft veel mensen op hun gemak gesteld", voegde Sissel toe.

Op macro-economisch vlak werd donderdag in Europa bekend dat de consumentenprijzen in Duitsland op jaar- en maandbasis zijn gestegen met achtereenvolgens 1,6 procent en 0,3 procent. De Franse consumentenprijzen stegen in juni op jaarbasis met 1,2 procent, terwijl op maandbasis sprake was van een stijging met 0,2 procent.

Later op de dag publiceert de ECB de notulen van zijn laatste beleidsvergadering.

De euro/dollar noteerde op 1,1264. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1270 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1249 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,5 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Reckitt Benckiser heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse ministerie van justitie en toezichthouder FTC in een langlopend onderzoek naar de verkoop en marketing van Suboxone Film door Indivior. RB moet 1,4 miljard dollar betalen om dit hoofdstuk te kunnen sluiten. Het aandeel steeg 2,4 procent.

BASF noteerde rond het middaguur 0,3 procent lager. De Duitse chemiereus verhoogt zijn mondiale productiecapaciteit voor hogere carbonzuren.

De beursgang van de Budweiser Brewing Company, de Aziatische dochter van AB InBev, zou aan de onderkant van de prijsvork kunnen uitkomen. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag. Het aandeel AB InBev daalde 0,4 procent.

Swiss Re heeft besloten om zijn onderdeel ReAssure toch niet naar de beurs te brengen, vanwege recente marktontwikkelingen en een zwakke onderliggende vraag van institutionele beleggers in het Verenigd Koninkrijk. Swiss Re daalde 0,2 procent.

In Frankfurt ging Fresenius aan kop met een winst van 2,7 procent gevolgd door RWE, dat 2,0 procent hoger noteerde. Continental was met een verlies van 2,7 procent de sterkste daler.

In Parijs noteerde Technip 1,8 procent hoger. Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was een winst van 1,2 procent een sterke tweede, terwijl Total 1,0 procent hoger noteerde. ArcelorMittal bungelde met een verlies van 0,7 procent in Parijs onderaan.

In London noteerde Barratt Development met een winst van 3,3 procent hoger, Reckitt-Benckiser won 2,3 procent, terwijl Ocado onderaan stond met een verlies van 2,7 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,3 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,5 procent hoger op 2.993,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 26.860,20 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 8.202,53 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 11, 2019 06:25 ET (10:25 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.