*

Nieuws Buitenland

Fed ziet economie onverminderd in bescheiden tempo groeien

woensdag 17 juli 2019 20:17

Bescheiden groei houdt naar verwachting aan.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse economie is in de tweede helft van mei tot begin juli in een stabiel tempo gegroeid. Dat is de conclusie van de Federal Reserve in zijn 'Beige Book', dat een beeld moet schetsen van de huidige stand van de economie.

De Federal Reserve sprak net als vorige maand, voor de periode april tot en met halverwege mei, van een "bescheiden groeitempo". In de verwachting voor de komende maanden uitte de Fed zich al met al positief, waarbij de bescheiden groei naar verwachting zal aanhouden.

Wel blijven de zorgen over de mogelijke negatieve effecten van het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten bestaan. Opvallend is dat het woord "tarieven" vaker opdook in het Beige Book ten opzichte van vorige maand.

Sommige bedrijven stelden dat Amerikaanse tarieven en vergeldingsacties zorgden voor een zwakkere vraag naar hun producten, aldus de Boston Fed.

In de meeste Amerikaanse districten trokken de retailverkopen licht aan, maar bleven de autoverkopen vlak. De activiteiten in de niet-financiƫle sector liepen verder op en de activiteiten in de toeristische sector zijn volgens de Fed over het algemeen solide. Ook de huizenverkopen herstelden wat.

Afgelopen week werd uit de notulen van de meest recente vergadering van de Amerikaanse centrale bank bekend dat veel functionarissen van de Federal Reserve bereid zijn om de rente te verlagen als de economie in de daaropvolgende weken tekenen van zwakte zou blijven laten zien.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 17, 2019 14:17 ET (18:17 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.