*

Nieuws Buitenland

Olieprijs lager gesloten

woensdag 17 juli 2019 21:02

Olievoorraden liepen minder terug dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag gedaald, nadat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week minder terugliepen dan verwacht.

Op een settlement van 56,78 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,84 dollar of 1,5 procent minder waard ten opzichte van dinsdag.

Aan het begin van de handelsdag koersten de olieprijzen nog hoger, maar de weg omlaag werd ingezet na cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

Daaruit bleek dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 12 juli met 3,1 miljoen vaten daalden tot 455,9 miljoen vaten. Analisten geraadpleegd door The Wall Street Journal en S&P Global Platts hielden rekening met een daling van respectievelijk 3,6 miljoen en 4,2 miljoen vaten.

De benzinevoorraden stegen met 3,6 miljoen vaten tot 232,8 miljoen vaten en de voorraden stookolie en diesel stegen met 5,7 miljoen vaten tot 136,2 miljoen vaten.

De Amerikaanse olieproductie liep terug tot 12 miljoen vaten per dag, maar analist Matt Smith van ClipperData merkte op dat orkaan Barry een impact had op deze cijfers. Volgens Smith zal de impact van de orkaan bij het volgende olierapport nog beter zichtbaar zijn.

Oliebedrijven kregen het woensdag flink te verduren door de lagere olieprijs. Het aandeel BP verloor 2,9 procent, Royal Dutch Shell leverde 1,3 procent in en Total gaf 2,8 procent aan beurswaarde prijs.

"BP en Shell merkten de gevolgen van de koersval van Brent-olie op dinsdag", aldus analist Connor Campbell van Spreadex. De prijzen van een vat Brent-olie liepen gisteren met circa drie procent terug. "Dit valt ook toe te schrijven aan de afnemende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran, nadat de minister van Buitenlandse zaken Mike Pompeo bereid lijkt om het gesprek met het land aan te gaan."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 17, 2019 15:02 ET (19:02 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.