*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

vrijdag 2 augustus 2019 12:52

Markt houdt neerwaartse trend vast.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen futures wijzen vrijdag op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood.

Daarmee lijkt Wall Street de neergaande trend van donderdag voort te zetten, nadat president Donald Trump donderdag dreigde om per 1 september aanstaande hogere importheffingen te zetten op 300 miljard dollar aan Chinese goederen die momenteel nog niet worden belast. De maatregel komt bovenop de tarieven die al zijn ingevoerd over 250 miljard dollar aan import uit China. Hoewel Trump zelf van mening is dat het om een "kleine" heffing van 10 procent gaat, reageerden de financiƫle markten geschrokken.

De Chinese regering dreigde met niet-gespecificeerde "noodzakelijke tegenmaatregelen"als de geplande verhoging van Trump doorgaat.

Trump komt later vandaag met een aankondiging over de handel met de Europese Unie. Trump heeft gedreigd met heffingen voor auto's, voedsel en alcohol uit de Europese Unie.

"De ergste vrees van de markt is waarheid geworden, doordat het fragiele handelsbestand niet lang duurde", zei analist Charlie Lay van Commerzbank, verwijzend naar het staakt-het-vuren dat de Verenigde Staten en China bereikten tijdens de G20-top eind juni in Osaka.

Wall Street zag de openingswinsten donderdag vervliegen, nadat Trump de extra heffingen aankondigde. De Dow sloot 280 punten lager, terwijl de Cboe Volatility Index naar zijn hoogste niveau in bijna twee maanden steeg.

De euro/dollar noteerde op 1,1095. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1.1087 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1083 op de borden.

De olieprijs noteerde vrijdag tot 2,5 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

GoPro steeg voorbeurs 4,8 procent. De producent van actiecamera's heeft in het tweede kwartaal van 2019 een hogere omzet behaald terwijl onder de streep een kleiner verlies resteerde. De resultaten waren evenwel onder verwachting.

Pinterest heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet behaald, terwijl het verlies stevig opliep vanwege de beursgang in april. Het aandeel noteerde voorbeurs 17 procent hoger.

Onder andere Chevron en Exxon Mobil komen vrijdag voorbeurs met kwartaalcijfers. Chevron noteerde in aanloop naar de publicatie in de elektronische handel vlak, terwijl Exxon Mobil 0,4 procent hoger noteerde.

Aandelen met een grote blootstelling aan China, als Caterpillar, Deere, Nike, FedEx en Apple stonden donderdag na aankondiging van de nieuwe heffingen stevig onder druk. Caterpillar daalde voorbeurs 1,0 procent. In het aandeel Deere was voorbeurs nog geen handel. Nike noteerde 0,7 procent lager en FedEx verloor 0,9 procent, terwijl Apple voorbeurs 1,3 procent daalde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,9 procent lager op 2.953,56 punten. De Dow Jones index eindigde 1,1 procent in het rood op 26.583,42 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,8 procent tot 8.111,12 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 02, 2019 06:52 ET (10:52 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.