*

Nieuws Buitenland

Verdere groei voor Fagron

maandag 5 augustus 2019 07:20

Topman vertrouwen in tweede jaarhelft.

(ABM FN) Fagron heeft in de eerste zes maanden van 2019 conform verwachting meer omzet en winst behaald. Dit bleek maandag voorbeurs uit de cijfers van de magistrale bereider.

"We zijn zeer tevreden over de resultaten en de geboekte voortgang in het eerste semester van 2019. Niet alleen heeft Fagron wederom een goede omzetgroei laten zien, ook de bouw van de nieuwe faciliteit in Polen en de investeringen in Noord-Amerika versterken onze basis voor verdere groei", zei CEO Rafael Padilla in een toelichting.

De omzet steeg van 231 miljoen naar 255,4 miljoen euro. Analisten voorzagen een omzet van 254 miljoen euro.

De sterke omzetgroei werd volgens de CEO "met name gedreven door de uitstekende prestaties in Noord-Amerika en de sterke omzetontwikkeling in Latijns-Amerika".

In Europa zou de omzet volgens de analisten fractioneel stijgen naar 128 miljoen euro. Dit werd 129 miljoen euro.

In Latijns-Amerika steeg deze volgens de analisten met 6 procent naar 51,8 miljoen euro en in Noord-Amerika ging het vermoedelijk om een toename van 39 procent naar 71 miljoen euro. Fagron kwam uit op respectievelijk 52 en 70 miljoen euro.

HL Technology, het onderdeel dat zich richt op het ontwikkelen en introduceren van componenten voor de dentale en medische orthopedische industrie, zag de omzet toenemen naar 4,4 miljoen euro, van 3,6 miljoen euro. Analisten hadden een stabiele omzet voorzien,

De EBITDA voor eenmalige posten steeg met 6,4 procent op jaarbasis naar 55,6 miljoen euro. De consensus lag ook op 55,6 miljoen euro.

De nettowinst daalde daarentegen van 18,8 miljoen naar 12,9 miljoen euro. De consensus rekende op 15,5 miljoen euro.

Deze daling kwam door een aanvullende voorziening van 13,9 miljoen dollar voor de schikking met de Amerikaanse justitie . Zonder deze post zou de winst zijn gestegen naar 26,8 miljoen euro.

Eind juni trof Fagron een schikking met de Amerikaanse justitie. Dit kost de onderneming bijna 20 miljoen euro en zal in de tweede jaarhelft naar verwachting worden afgerond.

In een toelichting zei CFO Karin de Jong destijds tegen ABM Financial News dat het bedrag "vaststaat en niet meer verandert", maar dat er nog wel enkele "formaliteiten" moeten worden afgerond.

De schuld van Fagron steeg van 252 miljoen naar 276 miljoen euro. Dit resulteerde in een schuldratio van 2,55.

De analisten hadden de schuld van Fagron ingeschat op 285 miljoen euro, een daling van bijna twee procent.

Op 1 augustus 2019 heeft Fagron een nieuwe gesyndiceerde multi-currency kredietfaciliteit van 375 euro miljoen afgesloten tegen betere voorwaarden. Dit geeft Fagron meer flexibiliteit en lagere financieringslasten.

De nieuwe kredietfaciliteit heeft een looptijd van 5 jaar met een optie om deze tweemaal met een jaar te verlengen.

Outlook

Fagron mikt voor 2019 op een verdere stijging van zowel de omzet als de winstgevendheid.

"Wij hebben er alle vertrouwen in dat we ook in het tweede semester van 2019 een mooie stijging van de omzet en de winst zullen realiseren ten opzichte van dezelfde periode in 2018", aldus topman Padilla.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 05, 2019 01:20 ET (05:20 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.