*

Nieuws Buitenland

Amerikaanse futures hoger

woensdag 7 augustus 2019 12:58

Verder herstel verwacht.

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

"De markten trekken de lijn van dinsdag door. We zien op de Europese markten iets wat op een rebound lijkt, ook de Amerikaanse futures staan hoger. Het lijkt dat de markten een beetje op adem komen na de verkoopgolf van de laatste week", aldus Craig Erlam van Oanda.

De analist stelt dat het nog te vroeg is voor optimisme. "De stijging ten opzichte van de daling lijkt voor alsnog meer op een 'dead cat bounce'", zo merkte Erlam op.

Het herstel in de markten werd ondersteund door de renteverlagingen die de centrale banken van India en Nieuw Zeeland doorvoerden. In beide landen werd de rente meer verlaagd dan verwacht.

De analisten van de Rabobank zijn niet overtuigd van deze stappen. "De centrale banken zijn weer goed bezig om het monetaire gaspedaal in te trappen, ondanks dat de economische motor nauwelijks lijkt te reageren en in elk geval geen overtoeren maakt."

Om macro-economisch vlak staan vanmiddag in Amerika de wekelijkse hypotheekaanvragen en de olievoorraden op programma.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 53.43 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 58,62 dollar.

Zuid-Korea betaalt volgens president Donald Trump substantieel meer aan de VS voor de bescherming tegen Noord-Korea. En er lopen gesprekken om de bedragen verder op te voeren. "De relatie tussen de twee landen is erg goed!", aldus Trump op Twitter.

De euro/dollar noteerde op 1,1188. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1197 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1195 op de borden. De olieprijzen stegen licht.

Bedrijfsnieuws

Twitter heeft recent problemen gehad met de instellingenkeuzes van zijn gebruikers, waardoor mogelijk bepaalde gegevens van klanten zijn gedeeld zonder dat daar toestemming voor gegeven was. De data van klanten, zoals de landcode, die recent op een advertentie voor een mobiele applicatie hebben geklikt zouden mogelijk gedeeld zijn met onder meer advertentiepartners, "zelfs als er geen toestemming is gegeven om dit te doen", aldus Twitter. Data als wachtwoorden en e-mailaccounts zijn volgens de microblogdienst niet gedeeld. Het aandeel lijkt 0,3 procent hoger te gaan openen.

The Walt Disney Company heeft het afgelopen kwartaal een lagere winst, maar hogere omzet geboekt. De omzet steeg met 33 procent op jaarbasis tot 20,3 miljard dollar. De operationele winst kwam uit op krap 4,0 miljard dollar tegenover 4,2 miljard dollar vorig jaar. Analisten hielden rekening met een resultaat van 4,3 miljard dollar. Het aandeel opent vermoedelijk meer dan 3 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,3 procent hoger op 2881,8 punten. De Dow Jones index eindigde 1,2 procent in het groen op 26.029,5 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 7.833,27 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 07, 2019 06:58 ET (10:58 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.