*

Nieuws Buitenland

Europese beurzen zakken in het rood

maandag 12 augustus 2019 12:59

Handelsoorlog blijft domineren en Italie stevent af op verkiezingen.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa noteren maandag rond lunchtijd lager, nadat eerdere winsten werden ingeleverd op zorgen over de protesten in Hongkong.

De Stoxx Europe 600 index daalt 0,2 procent op 370,76 punten. De Duitse DAX verliest 0,2 procent, de Franse CAC 40 levert 0,4 procent in en de Britse FTSE 100 zakt 0,4 procent. .

De Han Seng Index daalde maandag 0,4 procent, nadat de luchthavenautoriteit van Hongkong meer dan honderd vluchten annuleerde. Dat was een reactie op duizenden demonstranten die samendromden op het vliegveld om te protesteren tegen de manier waarop de politie deze zomer is omgegaan met de protesten in het voormalige Britse protectoraat.

In China steeg de beurs maandag nadat de centrale bank de yuan verder verzwakte, hoewel handelaren meer hadden verwacht. Dat nam zorgen weg over een sterke devaluatie van de munt, nadat de Amerikaanse president Donald Trump vorige week China beschuldigde zijn valuta te manipuleren.

De Europese beurzen schommelden rond het nulpunt.

Zorgen over de toekomst van de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen, nadat Trump vrijdag dreigde met afbreken van de onderhandelingen, lieten de aandelenbeurzen in de VS vorige week dalen en joeg beleggers naar veilige havens.

De euro daalde met 0,1 procent naar 1,1194 dollar.

Er waren geen macro-economische indicatoren op de agenda maandag.

Olie werd goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Een grote stijger in Europa was Tullow Oil, dat 17 procent hoger noteerde, nadat het bedrijf meldde meer olie te hebben gevonden voor de kust van Guyana.

Het Oostenrijkse bedrijfje Ams AG, een maker van 3D-sensoren die levert aan Apple, verloor 9 procent na berichten dat het bedrijf een bod zou hebben gedaan op de Duitse lampenfabrikant Osram Licht. Dit betekent een biedingsoorlog met private equity-kopers. Het aandeel Osram Licht steeg 9 procent.

Luxe-fabrikanten Kering en LVMH behoorden tot de sterkste dalers onder de Europese zwaargewichten.

Futures Wall Street

De Amerikaanse futures duiden maandag op een lagere lagere opening voor Wall Street. De futures van de grote indices staan een half procent in de min.

De beurzen in New York sloten vrijdag lager. De brede S&P 500 index daalde 0,7 procent tot 2.918,67 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 26.287,44 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot 1,0 procent lager op 7.959,14 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 12, 2019 06:59 ET (10:59 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.