*

Nieuws Buitenland

Valuta: Ebury voorziet dinsdag weinig beweging

dinsdag 13 augustus 2019 10:03

Aandacht naar woensdag met economische groeiraming eurozone in tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Afgezien van de flinke daling van de Argentijnse peso na de verschuivingen in de politieke peilingen in Argentiniƫ is het dinsdag relatief rustig op de valutamarkten. Dit stelt valutahandelaar Camille Faber van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News.

"We verwachten voor vandaag in elk geval weinig bewegingen. De aandacht komt daarmee te liggen op woensdag wanneer de groeiramingen van de verschillende eurolanden naar buiten komen, waarbij met name die van Duitsland de aandacht zal trekken", aldus Faber.

Faber gaf dinsdag aan dat de valutamarkt momenteel geleid wordt door twee sentimenten: de hang naar veilige waarden als de yen en de perceptie dat slecht nieuws goed nieuws is of kan zijn en andersom. "Gesteld dat de Duitse economie in het tweede kwartaal morgen een tegenvaller laat zien, dan voedt dat al snel de verwachting dat de Europese Centrale Bank zich genoodzaakt ziet verruimende maatregelen te nemen en dat kan de euro onder druk zetten", aldus de handelaar dinsdag.

Dinsdagochtend kwam de Duitse inflatie over juli in een definitieve versie uit op 1,7 procent op jaarbasis, gelijk aan de voorlopige cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek Destatis.

Later deze ochtend komen uit het Verenigd Koninkrijk de werkloosheidscijfers over augustus, die vermoedelijk stabiel bleven op 3,8 procent.

Duitsland publiceert vandaag ook de vertrouwensindex van ZEW over augustus die naar verwachting een verdere daling laat zien van 24,5 negatief in juli naar 30,0 negatief deze maand.

Rond het middaguur volgt dan uit de Verenigde Staten de vertrouwensindex onder het MKB over juli en halverwege de middag de inflatie over juli.

De ondernemers in het Amerikaanse kleinbedrijf hebben naar verwachting iets meer vertrouwen gekregen met een verwachte index van 103,5 tegen 103,3 in juni.

De Amerikaanse consumentenprijzen zijn op maandbasis naar verwachting met 0,3 procent opgelopen tegen een stijging met 0,1 procent in juni op maandbasis. Op jaarbasis wordt een inflatie voorzien van 1,7 procent tegen 1,6 procent een maand ervoor. Zonder de invloed van voedsel- en energieprijzen komt de inflatie op maandbasis naar verwachting uit op 0,2 procent tegen 0,3 procent een maand eerder. Op jaarbasis komt deze kerninflatie naar verwachting uit op 2,1 procent, gelijk aan de inflatie in juni.

De euro noteerde dinsdag 0,2 procent lager op 1,1192 dollar. Ten opzichte van het Britse pond bleef de Europese munt stabiel op 0,9283 Britse pond. De dollar is van maandag op dinsdag opgelopen van circa 45 Argentijnse peso naar bijna 53 peso.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 13, 2019 04:03 ET (08:03 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.