*

Nieuws Buitenland

Groei economie eurozone op 0,2 procent

woensdag 14 augustus 2019 11:00

LUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het tweede kwartaal met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een nieuwe raming. Daarmee ligt de groei van het bruto binnenlands product (bbp) lager dan in de voorgaande periode.

Het cijfer van Eurostat komt overeen met de verwachting die economen in doorsnee hadden. In vergelijking met een jaar eerder groeide de economie van de eurozone met 1,1 procent. Ook dit was conform de gemiddelde verwachting van economen.

Voor de gehele Europese Unie meldde Eurostat eveneens een groei van 0,2 procent op kwartaalbasis. Op jaarbasis groeide de economie van de EU met 1,3 procent.

De werkgelegenheid in de eurolanden groeide het voorbije kwartaal in doorsnee met 0,2 procent ten opzichte van de voorgaande drie maanden. Ook voor de gehele Europese Unie werd een groei van de werkgelegenheid met 0,2 procent opgetekend. Dit was in het eerste kwartaal nog 0,4 procent voor zowel de eurozone als de EU.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)