*

Nieuws Buitenland

Valuta: dollar wint verder aan kracht

vrijdag 16 augustus 2019 09:42

Risico's voor euro blijven aan de onderkant.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft zich van donderdag op vrijdag verder omhoog kunnen werken na de beter dan verwachte detailhandelsverkopen en opmerkingen van de topman Olli Rehn van de Finse centrale bank.

"Die gaf donderdag aan dat volgende maand de Europese Centrale een pakket stimuleringsmaatregelen aankondigt dat de verwachtingen in de markt overtreft", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News. "Daarop kwam de euro onder druk te staan en zakte de Duitse lange rente", aldus Jongbloed.

Jongbloed verwacht voor vrijdag met het oog op de schamel gevulde macro-economische agenda weinig bewegingen op de valutamarkten. Voor de euro ligt het risico nog altijd aan de onderkant met een eerste steunniveau op 1,1020 dollar en op 0,9120 Britse pond.

Met een lange rente in de Verenigde Staten die deze week even onder de rentestand van de leningen met een looptijd van twee jaar uitkwam en nog altijd onder druk staat, is het aandeel onder marktvorsers dat in september een renteverlaging door de Federal Reserve met 50 basispunten verwacht, inmiddels opgelopen naar 35 procent.

De markt kan vrijdag reageren op de handelsbalans van de eurozone over juni, de woningbouwcijfers en afgegeven bouwvergunningen van de Verenigde Staten over juli en het consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan in een voorlopige lezing over augustus.

Voor de handelsbalans van de muntunie is geen prognose beschikbaar, maar over mei kwam het overschot uit op 23,0 miljard euro en een jaar eerder op 16,9 miljard euro.

Voor de in aanbouw genomen woningen staat in de verwachting een geannualiseerde daling van 1,0 procent naar 1,24 miljoen woningen bij een eveneens geannualiseerd aantal afgegeven vergunningen van 1,27 miljoen, een stijging met 4,1 procent.

Het consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan komt naar verwachting uit op 97,0 tegen 98,4 in juli.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent lager op 1,1098 dollar. Ten opzichte van de Britse munt daalde daalde euro 0,4 procent naar 0,9153 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 16, 2019 03:42 ET (07:42 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.