Nieuws Zakelijk & Economie

Te koop: advocatenkantoor met standbeeld van Vrouwe Justitia

Donderdag 3 maart 2016 10:13 Tussen de Overijsselse dorpen Wierden en Rijssen staan aan de Rijssensestraat nog enkele monumenten die herinneren aan de statige laan die het ooit was.

Het advocatenkantoor van Robin Kötter (55) is er één van. ­Gebouwd in 1901 als directiewoning groeide dit fraaie huis uit tot het levenswerk van een inte­rieurbouwer, die stad en land afreisde voor het perfecte materiaal.

Kötter kocht het huis in 1998 voor omgerekend 400.000 euro. Bij binnenkomst vallen direct fraaie details op. Zo bracht de vorige eigenaar in de ruime hal – met standbeeld van Vrouwe Justitia – houtwanden, geslepen glasramen en marmer aan. De rest van het huis is simpeler ingericht.

Op de begane grond zijn vier kantoren, waarvan de voormalige woonkamer de grootste is. Een bordestrap voert naar de eerste verdieping met nog eens vier kantoren. Het huis heeft verder een ruime zolder, twee toiletten, een keuken en een serre.

Hertenkamp

De kamers aan de achterkant van het huis kijken uit op de mooie tuin met een hertenkamp, waar de laatste jaren herten, emoes en kippen leefden. Om te zorgen dat die niet ontsnapten, liggen overal wildroosters. In de tuin zijn verder een fontein en tuinperken met talloze rozen.

Helaas is vanuit de tuin ook de verhoogde A35 naar Zwolle te zien.  Het verkeer daarop is trouwens niet te horen, dankzij geluidsschermen.

Kötter is op zoek naar een kleiner kantoor, en zette het gebouw daarom eind 2015 te koop voor 550.000 euro. Het huis lijkt door zijn indeling geschikt als werkvilla, maar is ook prima als woonhuis. Dat vergt wel wat klussen. Zo moet er een nieuwe badkamer en keuken in. Het huis is verder goed onderhouden.

Elsevier nummer 9, 12 maart 2016


bron: Elsevier
Elsevier

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed