Advies en analyse

Nog steeds te duur

Dinsdag 17 november 2015 09:58

Wolters Kluwer presteerde beter dan Credit Suisse had verwacht, maar het verkoopadvies blijft staan.

De autonome omzetgroei van uitgever Wolters Kluwer van 3% over het derde kwartaal was een positieve verrassing voor Credit Suisse: de broker had gerekend op 2%.

Maar ondanks de onverwacht goede omzetcijfers stelde Wolters Kluwer de verwachtingen voor het volledige jaar niet opwaarts bij, maar handhaafde slechts de eerder uitgesproken prognose. Dat komt omdat het vierde kwartaal wat lastiger wordt. Credit Suisse heeft zijn taxaties voor de omzet en winst per aandeel voor 2015 en 2016 wel licht opwaarts aangepast. Ook het koersdoel voor de uitgever gaat omhoog, van €19,70 naar maar liefst €28,10. Dat heeft echter niet geleid tot een aanpassing van het advies, dat blijft staan op 'verkopen'.

Op basis van de nieuwe winsttaxaties noteert Wolters Kluwer tegen een koers-winstverhouding van 17,4 voor 2015 en van 16,2 voor 2016. Daarmee is de uitgever 10-12% lager gewaardeerd dan RELX Group (voorheen Reed Elsevier). Voor Credit Suisse is Wolters Kluwer daarmee echter nog steeds niet goedkoop genoeg: de broker vindt dat de uitgever een 20-22% lagere waardering 'verdient' dan RELX Group vanwege de lagere autonome omzetgroei. RELX Group boekte de afgelopen vijf jaar een jaarlijkse gemiddelde autonome omzetgroei van 2,8%, tegen 1,3% voor Wolters Kluwer.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven