Advies en analyse

Rustgevende voorspelbaarheid

Dinsdag 8 december 2015 11:48

Tipterugblik: de omzet van Accenture ontwikkelt zich voorspelbaar; reden om het aandeel vast te houden

Consultancy- en outsourcingfirma Accenture (ACN) werd getipt op 2 december 2014. Het rendement sinds die dag is prima: +25,2%.

Accenture profiteert van het economisch herstel in de Verenigde Staten, waar bijna de helft van de omzet vandaan komt. Een groot deel van de inkomsten is afkomstig uit meerjarige contracten, zodat de omzet zich voorspelbaar ontwikkelt. Ook de sterke balans is een belangrijke factor, schreven wij een jaar geleden als argument om een koopadvies op dit aandeel te plakken. Accenture heeft zo goed als geen schulden, en de kaspositie bedraagt ruim $7 per aandeel. De sectoren waar Accenture het zwaarst op leunt zijn media, technologie, industrie, gezondheidszorg, banken en verzekeraars.

Accenture heeft een heel degelijk jaar achter de rug. De outsourcingtak profiteerde van een stijgende omzet doordat veel klanten bezig zijn de kostenbasis te verlagen, terwijl bij de consultancy-activiteiten de nadruk vooral op een verbetering van de marge lag. De verrassing zat niet in de operationele gang van zaken, maar in dingen die juist niet gebeurden. Accenture had veel minder last van lagere uitgaven bij de olie- en aardgasindustrie dan op basis van de lage olieprijs verwacht mocht worden. Daar komt bij dat de concurrentie van IBM ook minder fel was, aangezien dat concern hard bezig was om intern orde op zaken te stellen.

Zowel in het lopende jaar als in 2016 stevent Accenture af op een winstgroei van zo'n 10%.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven