Advies en analyse

Koopwaardige Nederlandse mid- en smallcaps

Woensdag 17 augustus 2016 14:22

Voor veel Nederlandse beleggers is de AEX de maat der dingen,  terwijl behalve in het buitenland ook bij de middelgrote en de kleine fondsen op het Beursplein vele interessante fondsen zitten. Van de 18 Nederlandse kooptips voor augustus die we onlangs op onze website publiceerden, komen er slechts zes uit de AEX. De overige 12 tips waren afkomstig uit de AMX, AScX en uit de categorie ‘Amsterdam overig’.

Hoog tijd dus om de middelgrote en de kleine fondsen nader onder de loep te nemen. Dat levert goed en slecht nieuws op. Het goede nieuws is dat de AScX dit jaar evengoed rendeert als de AEX, namelijk +2,2%. Dat is niet veel, maar veel beter dan het Europese gemiddelde van de Stoxx600 (-6,2%). Binnen de AScX zijn AMG (+78,3%), Ordina (+60,2%) en AND (+29,2%) de drie koplopers. Van dit trio hadden we Ordina en AND eind vorige maand al op onze kooplijst staan; AMG is hier recent aan toegevoegd.

Bij de smallcaps zijn het Binckbank (-35,8%), Value8 (-34,5%) en Lucas Bols (-27,3%) die de index naar beneden trekken. Binckbank en Lucas Bols vinden wij inderdaad  al lange tijd niet koopwaardig, maar op Value8 hanteren wij al sinds begin dit jaar een koopadvies. Vanwege vermeende boekhoudproblemen mijden beleggers Value8 sinds eind april, maar wij denken dat dit tijdelijk is. Overigens opent Value8 eind deze maand haar boeken over het tweede kwartaal, en dat zal uiteraard een gelegenheid zijn om ons advies weer eens tegen het licht te houden.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven