Advies en analyse

Kopen, houden of verkopen?

Maandag 10 oktober 2016 08:53

Analisten vinden het bod van €5,30 op Delta Lloyd aan de magere kant, maar geen van hen wilde er meer betalen dan €5,00. Meer nog, het gemiddelde koersdoel lag met €3,80 zelfs ruim daaronder. Van welke Nederlandse aandelen is het analistengilde wel gecharmeerd en van welke niet?

Op de keper beschouwd ligt het ongevraagde overnamebod van NN Group op Delta Lloyd pak ‘m beet 50% boven de gemiddelde koers van de voorbije twee maanden en zo’n 30% boven de slotkoers van daags voordien. Dat analisten nu beweren dat het bod van NN aan de magere kant is, is puur sensatie. Het komt voort uit het feit dat de voorgenomen overname als vijandig wordt beschouwd.

qis-2016-10-06-bbb-dl

Maar als u naar de koers kijkt, dan lijkt de overname een gelopen race. NN maakt woensdagochtend voorbeurs bekend dat ze per aandeel €5,30 betalen voor hun concurrent en diezelfde dag dobberde de koers van Delta Lloyd rond de biedprijs. Zolang de koers niet duidelijk boven het bod uitkomt, is een biedingsstrijd onwaarschijnlijk en kunt u beter uw aandelen verkopen. Dat heeft als voordeel dat u zelf kunt beslissen of en welke aandelen u ervoor in de plaats koopt. U loopt dan ook niet het risico op een schrikreactie van speculatieve beleggers als de voorgenomen overname niet doorgaat. Indien NN gedwongen wordt een hoger bod uit te brengen, kan de verzekeraar besluiten zich terug te trekken en ploft de koers van Delta Lloyd in elkaar.

De puntentelling
Wanneer u de beleggingsopinies en koersdoelen van fundamentele analisten op een rij zet, dan kunt u in een oogopslag zien welke aandelen bij hen hoog in het vaandel staan en welke niet.

Om tot de lijst met favoriete aandelen te komen, worden de indexleden van de AEX en de Midkap gewikt en gewogen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven