Advies en analyse

Spanning BelBel competitie neemt toe

Woensdag 12 oktober 2016 10:08

De beleggingscompetitie van Beleggers Belangen kent per 10 oktober wederom een nieuwe lijstaanvoerder dankzij de scherpe koersstijging van Ordina. De verschillen binnen de top tien zijn niet groot waardoor het nog alle kanten op kan.

Wij vroegen onze abonnees in december om voor het einde van het jaar hun tip of die van hun vereniging door te mailen. Deelnemers hebben daarbij de gelegenheid om drie keer per jaar hun tip terug te trekken tegen de slotkoersen van die dag en vervolgens een nieuwe tip door te geven.

In totaal kwamen er 160 tips binnen, voor zowel individuele aandelen als derivaten.

Na ruim tien maanden zijn 108 van de 160 tips goed voor winst. Belangrijk daarbij is zoals eerder al aangegeven het grote aantal abonnees (19 in totaal, ofwel bijna 12%) dat ArcelorMittal tipte, een volatiel aandeel dat in 2016 goed is voor een koerswinst van ruim 89%.

Andere populaire aandelen die meerdere keren getipt werden zijn Besi, CTAC, ASML, Shell en SBM Offshore.

Nieuwe koploper
Deze maand is een aandeel van eigen bodem de best presterende tip. Ordina, dat door Het Beleg van Bentelo werd geadviseerd op €1,061. Inmiddels staat Ordina, dat van Beleggers Belangen ook al geruime tijd een koopadvies krijgt, op €2,33, ofwel een rendement van 119,8% voor de tip.

Twee abonnees, Marcel Ter Stege en Jeffrey Mets, volgen op korte afstand met een winst van 104,5% met hun tip voor het Amerikaanse technologiebedrijf Nvidia. Ook de door Guido Gillesen getipte Gold Miners ETF blijft het goed doen met nu een winst van 102,6%. Jaap Engbers, vorige maand nog lijstaanvoerder, doet het nog steeds prima met een vijfde plaats met zijn tip voor Kraig Biocraft Laboratories, die nu goed is voor een rendement van 98,8%.

Ook ArcelorMittal blijft het uitstekend doen met een koerswinst van ruim 89%. Het aandeel van de staalfabrikant werd liefst 19 keer getipt. Besi, dat 4 keer werd getipt, volgt met een plus van bijna 78%.

De afgelopen maanden waren er grote verschuivingen in de top van de ranglijst. In juni Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven