Advies en analyse

Duitse fabrieksorders vallen tegen

Woensdag 9 november 2016 09:32

De afgelopen weken zijn beleggers overspoeld door positieve berichten over de Duitse economie, maar soms valt er ook een cijfer tegen.

Zo bleken maandag de fabrieksorders in Duitsland in september tegen de verwachting in met 0,6% te zijn afgenomen ten opzichte van augustus. In juli waren de fabrieksorders nog toegenomen. Ook was op jaarbasis in augustus sprake van een ordergroei met 2,6%. De teruggang op maandbasis in augustus wordt om die redenen dan ook gezien als een incident. Opvallend was wel dat de orders vanuit de eurolanden in augustus met 4,5% afnamen ten opzichte van juli, terwijl de orders van buiten de muntunie met 2,5% toenamen. Zoals al eerder gesteld, kunnen Duitse aandelen dit jaar maar matig profiteren van de sterke economie. Tot en met vrijdag stond zowel de DAX (-4,5%) als de MDAX met middelgrote bedrijven (-1,7%) dit jaar tot nu toe op verlies. De DAX stond twee weken geleden nog op een kleine winst, maar heeft sindsdien 4,7% moeten inleveren.

 

Lees ook: Beleggers vrezen Brexitachtige schok


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven