*

Advies & Analyse

Nvidia blijft een van de favoriete aandelen van Jefferies

dinsdag 15 november 2016 12:25

Nvidia zag over het derde kwartaal van het fiscale boekjaar 2017 de omzet uitkomen op $2 mrd bij een winst per aandeel van $0,94, terwijl de markt rekende op $1,7 mrd en $0,60. Volgens Jefferies speelt Nvidia in op drie trends, namelijk gaming, datacenters en automotive. Over het afgelopen jaar realiseerde Nvidia in het gaming-segment 62% van zijn totale omzet en bedroeg de omzetgroei op jaarbasis 63%. Datacenters waren goed voor 12% van de totale omzet en hier kwam de groei op jaarbasis uit op 193%, terwijl automotive 6% van de totale omzet voor zijn rekening nam en de groei op jaarbasis 61% bedroeg. Jefferies ziet daarnaast voor Nvidia groeikansen in de opkomende markt van ‘deep learning systems’. Onder meer Tesla Motors heeft aangekondigd Nvidia’s computerchips voor al zijn auto’s in te gaan zetten. Verwacht wordt dat wanneer Tesla hier succes mee boekt, grote autofabrikanten zullen volgen.

Nvidia heeft zijn omzetverwachtingen voor het vierde kwartaal verhoogd tot $2,1 mrd, terwijl het kwartaaldividend met 22% opwaarts is bijgesteld tot $0,14 per aandeel. Naar aanleiding van de sterke derdekwartaalcijfers en verwachtingen heeft Jefferies het koersdoel voor Nvidia verhoogd met $15 tot $95. Het advies blijft ‘buy’ en het aandeel blijft op de favorietenlijst staan.

Lees ook: Optimix verwacht flinke stijging in cyberbeveiliging


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.