Advies en analyse

Wall Street neemt afstand

Vrijdag 2 december 2016 12:26

Wall Street is na de verkiezing van Trump in opperbeste stemming. Het regent records en daar kan de AEX alleen maar van dromen. Zeker wanneer wordt gerekend in euro’s hebben Europese beleggers de laatste weken goede zaken gedaan op de Amerikaanse beurs. Dat blijkt wel uit de bijgaande grafiek van de in Nederland verhandelde indextracker op de S&P500-index (ISIN code: IE00B5BMR087). Deze indextracker heeft recent de weerstand rond €150 uitgenomen en bekrachtigt daarmee het positieve technische beeld.

Belangrijker nog is dat Amerikaanse aandelen, omgerekend in euro’s, het al jarenlang beter doen dan de AEX. Dat blijkt uit de stijgende trend van de onderliggende relatievesterktelijn. We verwachten dat Amerikaanse aandelen het ook in de komende maanden beter blijven doen. Een goed gespreide aandelenportefeuille moet dan ook zeker deels in de Verenigde Staten zijn belegd.

ishares_sp500

Lees ook: Technische Analyse Internationaal: Flinke verschuivingen


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven