Advies en analyse

Glas van AEX is nog steeds halfvol

Vrijdag 2 december 2016 13:21

Het technische beeld van de AEX-index belooft uiteindelijk nog steeds een verdere opmars. Maar vooralsnog komt het potentieel van een stijging naar 475 niet uit de verf. Toch houden wij er vertrouwen in dat de noordelijke richting de weg is van de minste weerstand, vanwege het vangnet onder de huidige koersontwikkeling. Rond 445 komt zowel het 40-weeks gemiddelde als de stijgende steunlijn samen; zij zorgen voor een beperkt neerwaarts risico.

Eerder schreven wij al over het steunniveau van 438, waardoor zich nu tussen 438 en 445 een stevige steunzone heeft gevormd. Met zoveel onderliggende koopinteresse kan een verdere stijging van de AEX niet uitblijven. Tegelijkertijd ontbreekt het volledig aan daadkracht. Een val onder 445 en vooral onder 438 zal flinke schade toebrengen aan het technisch beeld. Vooralsnog is dat ons minst favoriete scenario waardoor het glas nog steeds halfvol is.

aex

Lees ook: Technische Analyse Internationaal: Flinke verschuivingen


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven